El senador santcugatenc Bernat Picornell explica els tràmits per a l'aplicació de l'article 155


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Bernat Picornell / Foto: ERC

Imatge d'arxiu de Bernat Picornell / Foto: ERC

El consell de ministres ha aprovat aquest dissabte les mesures per a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola, a les quals haurà de donar el vistiplau el Senat, on el PP té majoria absoluta. El senador santcugatenc per designació del Parlament, Bernat Picornell, ha explicat a Cugat.cat quins tràmits haurà de seguir la proposta del govern espanyol a la cambra alta.

La proposa aprovada pel consell de ministres ja s'ha enviat a la mesa del Senat, que s'ha reunit i ha acceptat el document. El senador santcugatenc Bernat Picornell ha explicat a Cugat.cat quins són els tràmits previstos per als propers dies.

Bernat Picornell

Es crearà una comissió especial per tractar aquesta qüestió, que convidarà el president de la Generalitat entre dimarts i dijous. La decisió de la comissió se sotmetrà a votació del ple del Senat divendres.


Segons Picornell, aquestes mesures són una suspensió de l'autogovern de Catalunya, encara que el govern espanyol ho negui.

Bernat Picornell

És una decisió sense precedents en democràcia. Ha activat la suspensió de l'autogovern encara que ho neguen. Ho veiem amb estupor.


El calendari per a la votació al Senat s'ha aprovat per sis vots a favor, els dels quatre membres del PP i els dos del PSOE, un vot en contra del representant del PNB. La comissió mixta estarà formada per 27 senadors de les comissions de les Comunitats Autònomes i la Constitucional, que recollirà i farà esmenes per a possibles modificacions a la propostes de l'executiu espanyol. Per tirar endavant la proposta cal majoria absoluta, que ja ostenta el PP, tot i que també comptarà amb el suport del grup del PSOE i de Cs al Senat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.