La Fiscalia demana presó incondicional per a Raül Romeva


  • Comparteix:

Raül Romeva, amb el braç aixecat, acompanyat pels altres consellers que han anat a declarar a l'Audiència Nacional / Foto: ACN

Raül Romeva, amb el braç aixecat, acompanyat pels altres consellers que han anat a declarar a l'Audiència Nacional / Foto: ACN

El fiscal Miguel Ángel Carballo ha demanat a la jutgessa de l'Audiència Nacional (AN) Carmen Lamela que dicti l'ingrés a presó incondicional com a mesura cautelar per a tots els consellers destituïts que han comparegut aquest dijous, entre ells el santcugatenc Raül Romeva, acompanyat per Junqueras, Turull, Rull, Bassa, Forn, Mundó i Borràs. La fiscalia demana, a més, presó eludible amb una fiança per a l'exconseller d'Empresa, Santi Vila. Ho ha fet en el transcurs de la vista que ha tingut lloc un cop han finalitzat les compareixences, on tots, tret de Vila, han respost únicament les preguntes de la defensa. Lamela ha d'acordar ara si actua d'acord a aquesta petició de la Fiscalia, i també quines actuacions adopta respecte al president Puigdemont i la resta de consellers que es troben a Brussel·les.

La vista posterior a les declaracions de vuit consellers destituïts i de Santi Vila a l'Audiència Nacional ha acabat cap a les dues de la tarda i els investigats han d'esperar dins les dependències judicials la decisió de la jutge, que ja està redactant la interlocutòria.

De moment no ha transcendit si la Fiscalia ha demanat a la jutge que dicti una euroordre per detenir el president Carles Puigdemont i els consellers destituïts Meritxell Serret, Antoni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig, que estan a Brussel·les i no han comparegut a l'Audiència Nacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.