Més d'un centenar de persones es concentren davant l'Ajuntament en suport al Govern de la Generalitat


  • Comparteix:

Més d'un centenar de persones s'han reunit aquest dijous a les dotze del migdia a la plaça de la Vila per protestar contra la 'persecució judicial del govern', cessat per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola. Els santcugatencs han respost d'aquesta manera a la crida convocada des de l'Ajuntament i les entitats sobiranistes el dia que el govern de Catalunya, amb els santcugatencs Raül Romeva i Clara Ponsatí, i els membres de la Mesa del Parlament han comparegut a l'Audiència Nacional (AN) i al Tribunal Suprem (TS).

La portaveu de l'equip de govern, Cristina Paraira, ha condemnat l'actuació de l'Estat espanyol.

Cristina Paraira

Hem volgut expressar el nostre rebuig contundent i el nostre suport i fidelitat als representants del govern de Catalunya que en aquests moments es troben en aquesta situació tan difícil davant d'aquest Estat que al nostre entendre s'ha tornat boig.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, i el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i Hisenda, Damià Calvet, són a Madrid per donar suport als alts càrrecs acusats de rebel·lió, sedició i malversació; delictes que poden comportar penes de fins a 30 anys de presó.

De fet, el fiscal Miguel Ángel Carballo ha demanat a la jutgessa de l'AN Carmen Lamela que dicti l'ingrés a presó incondicional com a mesura cautelar per a tots els consellers destituïts que han comparegut, com és el cas de Romeva. En aquest sentit, la Fiscalia General de l'Estat demanarà una ordre de detenció internacional per a la consellera d'Ensenyament cessada, Clara Ponsatí, que ha sol·licitat declarar des de Brussel·les igual que la resta d'alts càrrecs que encara són a Bèlgica.

L'EMD de Valldoreix també ha aturat l'activitat durant un quart d'hora com a mostra de condemna 'a les actuacions judicials que s'estan duent a terme contra els representants de la Generalitat'.

El consistori i les entitats sobiranistes fan una crida a la ciutadania a reunir-se a les set de la tarda davant l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.