Lamela dicta l'ordre europea de detenció i ingrés a presó de Ponsatí i la resta del govern cessat


  • Comparteix:

Ponsatí, una de les conselleres cessades / Foto: ACN

Ponsatí, una de les conselleres cessades / Foto: ACN

La jutgessa de l'Audiència Nacional (AN) Carmen Lamela ha dictat aquest divendres l'ordre internacional de detenció per al govern destituït ubicat a Brusel·les, on es troba la santcugatenca Clara Ponsatí, Carles Puigdemont, Antoni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. L'ordre implica la recerca, captura i detenció tant a àmbit espanyol com internacional així com l'ingrés a presó de tots ells. D'aquesta manera, la magistrada recull la petició de Fiscalia que va reclamar l'ordre després que el president destituït, Carles Puigdemont, i els quatre consellers cessats no compareguessin a declarar aquest dijous a Madrid. Se'ls acusa de rebel·lió, sedició, malversació de fons, prevaricació i desobediència a l'autoritat.

La Fiscalia va demanar dijous aquesta mesura, però Lamela no ha dictat l'ordre fins aquest divendres. La magistrada demana que se'ls detingui per rebel·lió, sedició, malversació, prevaricació i afegeix també el delicte de desobediència a l'autoritat. Lamela ha rebutjat la petició que havien fet de declarar per videoconferència des de Bèlgica, país on es troben.

Segons la resolució judicial, 'no concorren cap dels casos per autoritzar la mesura'. La mateixa jutge va dictar aquest dijous presó incondicional per a Oriol Junqueras, el santcugatenc Raül Romeva, Carles Mundó, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Dolors Bassa i Meritxell Borràs.

L'ordre ja ha arribat a Bèlgica
La fiscalia de Bèlgica ja té l'ordre de detenció europea contra el president cessat Carles Puigdemont, ha confirmat a l'ACN aquest divendres un portaveu. La fiscalia examinarà 'a partir de demà' l'ordre enviada per la jutgessa Lamela de l'Audiència Nacional i podria enviar-la al jutge d'instrucció aquest mateix cap de setmana.

L'advocat belga de Puigdemont ja va assegurar a la premsa que lluitaran als jutjats contra tota petició d'extradició. El mateix Puigdemont ha dit en una entrevista a RTBF aquest divendres que està disposat a 'col·laborar' amb la justícia belga, que considera, a diferència de l'espanyola, una justícia 'veritable'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.