Reaccions dels grups municipals a la ruptura del PDeCAT-Demòcrates i el PSC


  • Comparteix:

Una imatge del ple de setembre

Una imatge del ple de setembre

Els portaveus dels grups municipals diuen la seva sobre la 'suspensió' del pacte de govern entre el PDeCAT-Demòcrates i el PSC. Cs, ERC-MES i el PP han celebrat la decisió de l'executiu local, mentre que des d'ICV-EUiA han declinat valorar de moment la notícia.

La CUP-PC s'ha mostrat 'satisfeta' amb el trencament del pacte de govern a la ciutat. La seva portaveu, Núria Gibert, considera que és una qüestió d''higiene democràctica' i confia que es tracti d'un trencament definitiu i no d'una suspensió temporal.

Núria Gibert

Pensem que no calen aquestes majories per governar, sinó que es poden arribar a acords puntuals. Estem satisfetes i esperem que no sigui una suspensió, sinó un trencament definitiu.


El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, considera que el pacte entre sobiranistes i socialistes, arran de la situació que viu el país, 'havia de concloure'. Sobre el trencament de l'acord, el regidor de la formació taronja creu que el PDeCAT s'ho farà venir 'de la manera més fàcil per seguir tenint majoria'.

Aldo Ciprian

Tot plegat serà de la manera més fàcil perquè el PDeCAT mantingui la majoria. Està clar que la intenció de Conesa és mantenir-la i que el PSC li votarà a favor de les mocions siguin quines siguin.


Ciprian també ha criticat que a l'alcaldessa 'no li agrada massa' debatre mocions o intentar convèncer la resta de grups.

Des d'ERC-MES, la portaveu Mireia Ingla ha recordat que el seu grup municipal ja havia reclamat aquest trencament perquè 'no tenia sentit' i ha assegurat que estaran a l'alçada per fer 'una oposició responsable'.

Mireia Ingla

ERC-MES, des del minut zero, sempre ha dit que faria una oposició responsable. Hem complert els nostres compromisos. Estarem a l'alçada pel país, per Sant Cugat i pel benestar de la gent.


El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha explicat que el pacte era 'antinatura' després de la declaració d'independència per part del Parlament i de l'aplicació de l'article 155 per part de l'executiu espanyol. El popular creu que tot plegat és una 'ambigüitat' que respon a una 'improvisació' per part de l'equip de govern.

Álvaro Benejam

És una ambigüitat. No sé si Soler seguirà sent regidor o tornarà a l'oposició. És una improvisació sobretot del PDeCAT.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, i el tinent d'alcalde del PSC, Pere Soler, exposaran els motius de la ruptura a la roda de premsa que oferiran dilluns a les 12 del migdia.

L'ANC, que aquest dijous demanava el trencament de l'aliança, ha declinat fer declaracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.