Encartellada reivindicativa per començar una setmana d'accions de protesta d'ANC i Òmnium


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha sumat aquest diumenge a l'encartellada convocada per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural per reclamar la llibertat dels líders d'aquestes entitats, així com dels membres del govern cessat. La convocatòria ha tingut lloc a moltes poblacions d'arreu de Catalunya i també hi ha participat el Comitè de Defensa de la República (CDR) i ERC. Les seccions locals de les entitats sobiranistes també han anunciat les properes accions de protesta, que són 'l'aturada de país' d'aquest dimecres i la manifestació de dissabte que ve a Barcelona.

Tant l'ANC com Òmnium organitzaran també el 6 de desembre una gran manifestació a Brussel·les amb l'objectiu d'arrossegar centenars de persones. El coordinador de la secció local de l'ANC, Josep Lluís Lliberia, ha explicat a Cugat.cat que tenen el suport de la plataforma independentista catalana 'Deu mil a Brussel·les', que va organitzar el 2009 una manifestació a la capital belga.

Josep Lluís Lliberia

Cal que hi anem 100.000 o 200.000 persones per fer soroll. S'organitzarà amb el suport de la plataforma dels Deu mil a Brussel·les que ho va fer fa anys. A àmbit local comportarà la sortida organitzada d'autocars i cotxes per sumar-se a la caravana.


Lliberia, a més, assegura que seguiran amb les petites accions i mobilitzacions de protesta com cassolades i manifestacions. El coordinador local de l'ANC, a més, ha destacat que s'ha d''apamar' bé la participació a 'l'aturada de país' convocada per aquest dimecres perquè tingui la màxima visibilitat.

Josep Lluís Lliberia

La visualització continua sent important. Hem de seguir fent coses a part de les grans accions, perquè de grans accions no en podrem fer gaires. Ens en deixaran fer una i l'hem de tenir molt estudiada perquè tingui impacte.


Des de l'ANC també han explicat que participaran a la campanya electoral de les eleccions del 21-D des del suport a les opcions sobiranistes, però que esperaran a veure de quina manera es presenten els partits i les coalicions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.