Mor Àngel Casas, el primer alcalde de l’etapa democràtica de Sant Cugat


  • Comparteix:

L'exalcalde Àngel Casas ha mort aquest dilluns al vespre a l'edat de 85 anys. Casas va ser el primer alcalde de Sant Cugat amb la reinstauració de la democràcia. Per aquesta tasca va ser distingit amb la Medalla d'Or de la ciutat el 2004. Casas també va estar vinculat a diverses entitats de la ciutat com l'Ateneu i la Penya Pericos. El Monestir acollirà aquest dimecres a dos quarts de cinc de la tarda un acte de record. L'Ajuntament ha habilitat un llibre de condolències al vestíbul perquè la ciutadania pugui deixar els seus missatges.

Membre del PSC, Casas va ocupar l'alcaldia durant un mandat, des del 1979 fins al 1983. Durant la seva alcaldia, va promoure la regeneració de les Planes i va impulsar la seva primera Festa Major el 1980. Al 1983, Casas va fer un pas enrere del món polític local i no va ser fins al 1995 que es va tornar a posicionar al capdavant del PSC de Sant Cugat presentant-se com a cap de llista d'aquells comicis que va guanyar Joan Aymerich de CiU. Casas va ser regidor de l'oposició durant aquell mandat, que es va allargar fins al 1999.

El 23 de maig del 2004 Sant Cugat va homenatjar amb la Medalla d'Or els tres primers alcaldes de la democràcia, entre ells Àngels Casas que fou el primer. L'acte es va emmarcar en la celebració dels 25 anys d'ajuntaments democràtics.

Casas també va rebre al llarg de la seva trajectòria altres distincions com l'Escola de Formació impulsada per les joventuts del partit que porta el seu nom. Va ser pregoner de la 34a Festa de Tardor, juntament amb Arcadi Oliveres.

Va estar vinculat a diverses entitats de la ciutat com l'Ateneu, sent membre de la junta, i la Penya Pericos Sant Cugat, de la qual va ser president i que en l'actualitat presidia de manera honorífica. A més, també va ser vocal de Caixa Terrassa.

Un dels seus grans projectes personals va ser l'elaboració d'un llibre amb les seves memòries, en el qual Casas treballava des del 2009.

En els últims anys Casas va estar vinculat en la cooperativa Gestora a Sant Cugat de Serveis Soci-Ambientals que va nèixer amb l'objectiu de rebaixar la factura de la llum de les llars a través de l'aprofitament de l'energia solar. L'empresa va sorgir al 2015 del concurs d'emprenedoria social impulsat des de l'Ajuntament a partir de dues persones en situació d'atur i el mateix exalcalde com conseller general de la societat cooperativa.

La seva vinculació amb Cugat.cat ve de lluny com a tertulià del magazín 'Sant Cugat a Fons' de Ràdio Sant Cugat i Cugat.cat (91.5FM) on va intervenir en diferents etapes durant els darrers 15 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.