L'Ajuntament denunciarà els organitzadors de la manifestació unionista i restituirà la pancarta


  • Comparteix:

L'Ajuntament denunciarà les organitzacions que van convocar la manifestació unionista d'aquest dilluns per les 'accions violentes' que van causar desperfectes a la seu consistorial. L'alcaldessa Mercè Conesa també ha anunciat que restituiran la pancarta que demana la llibertat dels 'presos polítics' i que alguns dels concentrats van arrencar al final de la manifestació.

L'Ajuntament ha condemnat la violència d'alguns dels manifestants amb el llançament d'ous i tomàquets a la seu consistorial i ha explicat que quantificarà econòmicament en els propers dies els desperfectes causats. Durant aquest dilluns s'han dut a terme les tasques de neteja de la façana del consistori. L'alcaldessa, Mercè Conesa, també ha defensat l'actuació de la Policial Local, que ha qualificat de 'proporcionada' davant d'una situació 'd'extrema tensió'. Conesa ha anunciat que l'Ajuntament denunciarà els organitzadors de la manifestació per ser 'instigadors d'accions violentes'.

Mercè Conesa

L'Ajuntament de Sant Cugat ha decidit presentar denúncia contra els organitzadors de la manifestació perquè considerem que són instigadors d'uns fets violents. Condemnem aquests fets violents i també els desperfectes causats a la casa consistorial. Quantificarem aquests desperfectes econòmicament.


L'Ajuntament també ha avançat que ja ha identificat alguns dels autors 'de les accions violentes' i que podrien pertànyer a organitzacions d'ultradreta de ciutats de l'entorn de Sant Cugat. Conesa ha defensat el respecte a la llibertat d'expressió de qualsevol manifestació i considera que a la concentració d'aquest dilluns 'no es va respectar aquesta llibertat'. L'alcaldessa ha afegit que alguna de les actituds dels manifestants 'no són admissibles' a la ciutat. Segons l'Ajuntament, l'organització de la concentració va anar a càrrec de Vox i l'organització Somatemps.

El PP carrega contra Conesa
En un comunicat, el president del PP, Álvaro Benejam, que va assistir a la concentració, ha emplaçat Mercè Conesa a 'deixar de malgastar diners ofenent els veïns'. Diu que la pancarta respon a una mostra 'de sectarisme i abús del seu càrrec' d'alcaldessa i que 'si vol dividir els veïns ho faci des del balcó de casa seva i no des del balcó de la Casa de la Vila'. En el comunicat Benejam reprova els actes vandàlics, tal com declarar a Cugat.cat aquest dilluns.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.