Representació local entre els impulsors sobiranistes de la llista unitària cívica per al 21-D


  • Comparteix:

La proposta de candidatura unitària / Foto: Respublicat.cat

La proposta de candidatura unitària / Foto: Respublicat.cat

Els santcugatencs Jaume Terribas, Joan Contijoch i Manel Porta, vinculats a l'ANC, són tres dels 70 signants que, de moment, té el manifest 'Democràcia i dignitat', que reclama una llista unitària sobiranista i civil per concórrer a les eleccions del 21-D. Davant la manca d'acord de les direccions dels partits independentistes de formar candidatura única, el termini per al qual ha expirat aquest dimarts a la mitjanit, el moviment recorda que té temps fins al 17 de novembre per presentar una coalició sempre que reuneixi les 50.000 signatures necessàries. El grup treballa amb membres del PDeCAT i ERC a àmbit nacional que aposten per una candidatura liderada pel president cessat, Carles Puigdemont; amb els investigats i presos -com el santcugatenc Raül Romeva- obrint les llistes per a les quatre circumscripcions, i la suma 'dels batlles de les principals poblacions del país'.

Els interessats a adherir-se i signar ho han de fer a través del web Respublica.cat, on es pot consultar el manifest. Aquest advoca per una candidatura unitària de tot el sobiranisme amb un programa basat en la retirada del 155 i dels reforços policials, el retorn dels presos polítics i el tancament de les causes obertes, l'inici del procés constituent l'endemà de la proclamació dels resultats i la convocatòria d'eleccions constituents; i el compromís amb la cooperació internacional.

També aposta per formar la llista com una agrupació d'electors, treballar amb la resta de formacions sorgides del nou parlament contràries al 155 i emplaçar l'Estat espanyol a l'acceptació dels resultats i, en cas del triomf independentista, negociï amb intermediació internacional la separació d'estats.

Joan Contijoch ha explicat a Cugat.cat per què la llista unitària és millor opció que la presentació dels partits per separat.

Joan Contijoch

El sobiranisme ha d'anar unit, no dividit. En aquest moment s'han de deixar els partidismes de banda.


Els signants del manifest treballen en coordinació amb representants del PDeCAT i ERC 'decebuts amb les direccions', ha publicat aquest dimarts Vilaweb. El mitjà afirma que l'agrupació dels electors es presentaria independentment de si les formacions independentistes ho fessin per separat, cosa que ha confirmat Contijoch a Cugat.cat.

Aquest mateix dimarts, Puigdemont, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha insistit que 'el 21-D no tenim cap altra alternativa que anar plegats'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.