ICV-EUiA vol que els pressupostos participatius es vehiculin a través dels òrgans participatius existents


  • Comparteix:

Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez a la roda de premsa

Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez a la roda de premsa

ICV-EUiA lamenta que el model actual dels pressupostos participatius 'no fomenti la participació col·lectiva' i que no aprofiti els òrgans participatius de la ciutat com els consells de barri o els consells sectorials, entre d'altres. El grup municipal també ha posat en valor que en aquesta edició la iniciativa s'hagi territorialitzat i que les propostes hagin de tenir un mínim de cinc suports per ser debatudes, fet que contribueix a incrementar la participació.

Pels ecosocialistes la participació ciutadana 'ha de ser col·lectiva i no individualitzada'. És per això que demanen que el procés sigui més deliberatiu i no només amb propostes individuals, ja que 'quan les persones voten ho fan sense sentir seves les propostes'. Pels verds la millor manera per aconseguir-ho seria a través de les estructures que ja funcionen a la ciutat. Ho explica el portaveu del grup municipal, Ramon Gutiérrez.

Ramon Gutiérrez

Els òrgans que ja existeixen i que apleguen els interessos sectorials i territorials han de ser els que facin la part important de definició dels projectes, la forma i la proposta. Aquesta proposta ha d'estar realment vinculada a les necessitats i analitzada de forma col·lectiva per les entitats que formen part d'aquests consells de participació.


Des d'ICV-EUiA també han posat sobre la taula 'la necessitat' de donar un caire més col·lectiu a les propostes que es presenten. Roser Casamitjana és regidora del grup municipal.

Roser Casamitjana

En aquests moments se'ls hi exigeix un cert suport, de cinc persones o deu, però tot i així és una cosa molt individualitzada que abarca una cosa molt petita i que pot tenir un interès molt específic per aquella gent.


El termini per presentar propostes als pressupostos participatius finalitza aquest diumenge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.