Clam de Sant Cugat a la manifestació de Barcelona per l'alliberament dels 'presos polítics'


  • Comparteix:

Nombrosos santcugatencs s'han sumat a la manifestació convocada aquest dissabte a Barcelona per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural sota el lema 'Llibertat presos polítics, som república'. La convocatòria ha comptat també amb els Castellers de Sant Cugat, que han estat presents al tram entre els carrers de Marina i Pujades, i l'alcaldessa, Mercè Conesa, que s'ha situat a la capçalera. Els Gausacs han desplegat una pancarta a la qual es podia llegir 'Raül, et volem a casa' de suport al conseller cessat pel govern espanyol i empresonat.

750.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert el carrer de Marina de Barcelona, on s'ha desenvolupat una marxa que ha tingut dues capçaleres, la primera de les quals formada pels familiars dels polítics que estan a la presó i dels membres del govern destituït que es troben a Bèlgica. A la segona capçalera hi havia representants polítics de formacions com ERC, el PDeCAT, la CUP, Catalunya en Comú i el PNB. També l'exsecretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin.

A la primera capçalera amb els familiars també hi ha hagut el dirigents de les entitats Agustí Alcoberro i Marcel Mauri, juntament amb la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa, Mercè Conesa.

Des de Sant Cugat, molts veïns s'han trobat a les estacions de FGC per desplaçar-se cap a Barcelona. Alguns d'ells han explicat a Cugat.cat les seves motivacions per assistir a la manifestació.

Manifestants

No estic conforme que part del govern estigui a la presó. / Són bones persones. / Tants anys que fa que reivindiquem això i la resposta d'Espanya és aquesta. / Si no és respecta la diversitat d'opinions la democràcia no se sustenta.


Molts manifestants han portat pancartes amb el lema 'Llibertat', estelades o missatges contra l'aplicació de l'article 155. Alguns d'ells amb fotografies dels consellers destituïts que estan empresonats o de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. També hi han participat diverses colles castelleres i geganters.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.