Romeva crida a perseverar en la mà estesa i la construcció de ponts des de la presó d'Estremera


  • Comparteix:

Fragment de la carta de Raül Romeva / Foto: Facebook Romeva

Fragment de la carta de Raül Romeva / Foto: Facebook Romeva

El conseller santcugatenc cessat pel govern espanyol i empresonat, Raül Romeva, demana mantenir la voluntat de diàleg per trobar vies polítiques i negociades per al procés català. Així ho ha expressat el mateix Romeva en una carta escrita des de la presó madrilenya d'Estremera que ha fet pública al seu perfil a Facebook. En l'escrit, el dirigent crida a perseverar en la mà estesa i en la construcció de ponts.

'Som aquí dins per voler construir ponts, ponts nous, ponts sòlids, per damunt dels quals hi pugui transitar tothom, sense exclusions, vingui d'on vingui, i vagi on vagi', diu Romeva en la seva carta, a la qual lamenta el relat carregat d'animadversió contra aquells que aspiren, per mitjans pacífics i democràtics, 'construir una societat millor, més justa, més solidària, menys excloent, basada en la lliure determinació de pobles i de persones'.

Davant això demana 'no caure' en el sentiment de venjança i la voluntat d'humiliació que 'sembla moure algunes actituds i discursos', provocacions que cal respondre, diu, 'amb la mirada neta, alt i digna'. Per això crida a mantenir la mà estesa i la voluntat de diàleg. Romeva també ha expressat el seu agraïment per totes les mostres de suport que ha rebut i assegura no sentir-se sol. 'Com un sol poble, ens en sortirem', finalitza Romeva el seu escrit, que suma més de 2.500 'm'agrada' a Facebook.

Suports a Romeva
Els Gausacs han obert aquest diumenge la seva Diada amb pancartes de suport a Romeva per demanar el seu alliberament, així com el de la resta de consellers empresonats. A més, a Badalona, centenars de nedadors s'han llançat a la platja també en suport a Romeva en una nedada a mar obert organitzada pels seus companys.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.