Primer pas del Suprem per decidir si agafa les causes contra Romeva, el govern empresonat i els 'Jordis'


  • Comparteix:

Els consellers cessats, en la seva entrada a l'Audiència Nacional / Foto: ACN

Els consellers cessats, en la seva entrada a l'Audiència Nacional / Foto: ACN

El jutge del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llanera ha fet aquest dimarts el primer pas per decidir si es queda les causes que s'instrueixen a l'Audiència Nacional (AN) contra els membres del govern cessat, entre ells el santcugatenc Raül Romeva, i els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural i les acumulades a la que ja tramita contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres sobiranistes de la Mesa. En una interlocutòria que ha fet pública aquest dimarts, Llanera demana a la jutgessa de l'AN Carmen Lamela que li remeti en cinc dies un informe sobre 'els aspectes fàctics, processals i investigatius dels dos procediments'.

Segons la interlocutòria, vol aquest informe abans de resoldre sobre la competència del Tribunal Suprem per investigar el cas. Amb tot, ja reclama a Lamela que emplaci les parts personades perquè en el mateix termini 'informin directament' el Suprem sobre l’acumulació de procediments.

Lamela dóna compliment a la petició
Hores després de la demanda de Llanera, la magistrada ha demanat a la Fiscalia i a les defenses dels membres del govern de Puigdemont i dels presidents de l’ANC i Òmnium Cultural que es posicionin sobre la possibilitat que el Suprem assumeixi les seves causes. Aquest dimarts, Lamela també ha confirmat l'admissió de la querella de la Fiscalia General de l'Estat espanyol contra el president cessat Carles Puigdemont i els membres del govern destituït pels presumptes delictes de rebel·lió, sedició i malversació i també ratifica els 6,2 milions.

D'aquesta manera, Lamela ha desestimat els recursos de reforma dels consellers cessats actualment empresonats, el vicepresident Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carles Mundó, i de l'exmajor dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i la intendent Teresa Laplana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.