La situació sociopolítica fa guanyar massa social a l'ANC i Òmnium Cultural


  • Comparteix:

Manifestació per l'alliberament dels 'presos polítics' / Foto: Localpres

Manifestació per l'alliberament dels 'presos polítics' / Foto: Localpres

Les delegacions locals de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han engrossit la massa social des de l'1 de setembre. L'ANC té ara 942 socis i Òmnium 1.853, el que suposa des de l'inici de curs un increment del 5,9% i del 22,6%, respectivament. A més, l'Assemblea té ara 1.457 simpatitzants (no paguen quotes) i 98 col·laboradors (no tots fan aportació econòmica), un augment del 2,7% i del 12,6%. Sumant tots els membres de l'ANC, tant els que paguen com els que no, l'entitat ha passat de tenir 2.395 integrants a 2.497, un creixement del 4,1%.

El coordinador de l'Assemblea a Sant Cugat, Josep Lluís Lliberia, ha posat en valor la progressió, però ha lamentat que el fet que el web estigui bloquejat per la Guàrdia Civil hagi impedit que fos més significatiu.

Josep Lluís Lliberia

Tenir el web local intervinguda i el nacional en un domini diferent no ajuda.


Lliberia també veu significatiu l'increment de seguidors a Twitter que ha tingut el perfil @ANCsant_cugat, que ha sumat un miler de seguidors des de l'1 de setembre i que arriba ara a més de 3.200.

Òmnium ha facilitat l'evolució per mesos de nous socis. Al setembre es van comptar 90 nous integrants i a l'octubre, mes del referèndum i de l'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, s'hi van incorporar 218 persones. El president d'Òmnium a Sant Cugat, Lluís Bonet, ha destacat els valors de l'entitat i també la incidència del fet que els 'Jordis' estiguin a la presó.

Lluís Bonet

Els criteris són de transversalitat, de respecte per tothom i sempre pacífics. I si a més per aquest motiu estan empresonats, creen un corrent de simpatia.


Creixement general
Aquestes dades van en sintonia amb el creixement de les entitats sobiranistes a àmbit nacional. Òmnium té ara 85.689 membres, 14.000 dels quals s'han donat d'alta en les darreres sis setmanes. De fet, l'entitat cultural assegura que la nit que Jordi Cuixart va ser empresonat un miler de persones van inscriure-s'hi. L'ANC, de la seva banda té 4.500 nous socis en aquest període, que enfila la xifra total als 40.000 membres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.