L'ANC fa una crida a concentrar-se aquest dijous davant l'ajuntament per l'alliberament dels 'Jordis'


  • Comparteix:

Concentració a les portes de l'ajuntament en suport als 'Jordis'

Concentració a les portes de l'ajuntament en suport als 'Jordis'

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat per aquest dijous al vespre una concentració davant els ajuntaments, entre ells el de Sant Cugat, de suport al president de l'entitat, Jordi Sànchez, i d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, un mes després del seu empresonament per ordre de la jutgessa de l'Audiència Nacional (AN) Carmen Lamela el 16 d'octubre passat. Les concentracions començaran a dos quarts de vuit del vespre a les places dels consistoris, mentre que a Barcelona, on està previst que es faci un llaç de llum, serà una hora més tard. Lamela va dictar una ordre de presó incondicional pel presumpte delicte de sedició i des d'aleshores es troben al centre penitenciari de Soto del Real.

La magistrada va argumentar que tots dos eren 'els principals promotors i directors' de les protestes dels dies 20 i 21 de setembre en reacció a les detencions de l’Operació Anubis. Segons la jutgessa les concentracions no van ser pacífiques i Sánchez i Cuixart van dirigir les 'masses' per 'impedir l'aplicació de la llei'. Per tot això, va justificar l'ordre de presó perquè existeix 'risc de reiteració delictiva' i perquè consideraven que podien ocultar, alterar o destruir proves mitjançant actuacions per 'dificultar o impedir les mesures de la investigació'.

Des de l'empresonament de Sánchez, Cuixart, el vicepresident del govern destituït, Oriol Junqueras; els consellers Jordi Rull, Jordi Turull, Raül Romeva, Carles Mundó, Joaquim Forn, Meritxell Borràs i Dolors Bassa s'han succeït les concentracions de suport, la darrera aquest dissabte al carrer Marina de Barcelona, que va reunir 750.000 persones, segons la Guàrdia Urbana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.