Llum verda al pla director del verd urbà que ha de gestionar les zones verdes de Sant Cugat


  • Comparteix:

La primera aplicació del pla ha sigut la remodelació de l'arbrat de la Rambla del Celler / Foto: Localpres

La primera aplicació del pla ha sigut la remodelació de l'arbrat de la Rambla del Celler / Foto: Localpres

El ple de Sant Cugat ha donat aquest dilluns llum verda al pla director del verd urbà de la ciutat, que guia les actuacions de gestió de parcs, jardins i arbrats del municipi. El document estableix les línies fins al 2033 per potenciar l'ús racional de l'aigua, apostar per adobs orgànics i prioritzar el tractament natural contra les plagues. La proposta ha rebut l'abstenció de la CUP-PC, ERC-MES, el PP i el regidor no adscrit.

ESCOLTA-HO

El pla analitza l'entorn verd de la ciutat i defineix els criteris que s'han de seguir per fer un manteniment sostenible, consolidar i millorar el conjunt d'aquest patrimoni natural de la ciutat amb la voluntat de millorar la qualitat urbana.

Entre d'altres mesures, el pla preveu potenciar l'ús racional de l'aigua incorporant als parcs més espècies arbustives adaptades al clima mediterrani. El document aposta per fer ús exclusiu d'adobs orgànics i prioritza l'ús de tractaments naturals per fer control de plagues. També inclou potenciar el verd urbà com a element educatiu i divulgatiu.

En la diagnosi del pla, s'ha calculat que Sant Cugat té 54.400 arbres urbans. El nombre no és definitiu perquè falta sumar-hi la xifra d'exemplars als espais de transició entre zona urbana i forestal i a Valldoreix. Es preveu que la dada definitiva s'enfili als 80.000. De fet, per cada habitant de Sant Cugat hi ha 33,3 metres quadrats de zona verda mentre que de mitjana als municipis de la demarcació de Barcelona aquesta ràtio és de 10,9.

La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, ha recordat que aquest pla director té vocació d'esmenar allò que no funcioni.

Cristina Paraira

És una eina de gestió bona i he pres nota de tots els comentaris i ho tindrem en compte.


ERC-MES, el PP i Cs han intervingut per exposar els pros i contres del pla. Escoltem el regidor republicà Èric Gómez, el portaveu popular, Álvaro Benejam, i el portaveu taronja, Aldo Ciprian.

Gómez, Benejam i Ciprian

Hi ha el Sant Cugat de davant del Monestir i el del darrere. / Tenim altres inversions pendents com l'arranjament de carrers. / El nostre vot serà favorable perquè el cost de la mala elecció de plantes és superior al seu manteniment.


Les primeres actuacions recollides en aquest document es van començar a aplicar al febrer amb la renovació de l'arbrat de la Rambla del Celler.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.