Pas endavant per convertir el xalet de l'avinguda de Cerdanyola en equipament municipal


  • Comparteix:

Possible remodelació de la finca / Foto: Ajuntament

Possible remodelació de la finca / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament ha acordat modificar el Pla General Metropolità (PGM) per protegir la finca situada al xamfrà de l'avinguda de Cerdanyola amb el passeig de Torreblanca. La mesura arriba després que el consistori suspengués les llicències de l'immoble precisament per preservar la propietat. L'objectiu és adquirir el xalet en els propers mesos per convertir-lo en un equipament municipal. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que la voluntat és planificar una ampliació 'harmònica', preservant l'edifici convertint-lo en un espai accessible.



ESCOLTA-HO

Calvet ha recordat que la conversió és una demanda 'llargament reivindicada' pel barri i que el pas aprovat permetrà modificar l'actual qualificació de residencial per equipament públic. Paral·lelament, el consistori negocia amb la propietat per veure si l'adquisició de l'edifici es fa en metàl·lic, per permuta o per la via de l'expropiació.

Uns passos que per al PP no segueixen l'ordre pertinent. El portaveu, Álvaro Benejam, creu que primer s'ha de formalitzar la compra i després procedir al canvi de qualificació per no afavorir el consistori en les negociacions. Uns temors que Calvet ha volgut apaivagar subratllant que les converses s'estan fent en base a la qualificació actual de la construcció.

Un procediment que ha avalat el regidor d'ERC-MES, Ferran Villaseñor, que ha recordat que es tracta de l'únic espai per dotar el barri de Sant Francesc d'un equipament públic que també ampliaria les activitats del Xalet Negre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.