Calvet no tanca la porta a fer més habitatge públic el 2018 a través de l'Ajuntament o l'AMB


  • Comparteix:

Terreny del carrer de Verge de Montserrat amb una recreació d'habitatge públic d'un planejament antic / Foto: Promusa.cat

Terreny del carrer de Verge de Montserrat amb una recreació d'habitatge públic d'un planejament antic / Foto: Promusa.cat

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, no descarta que Sant Cugat pugui iniciar més habitatge públic el 2018 ja sigui a través del consistori o de l'Institut Metropolità de Promoció del Sòl (IMPSOL) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Una possibilitat que està sobre la taula de l'Ajuntament 'en funció de les demandes de la ciutat' i que podria fer-se a partir del conveni prorrogat amb l'AMB, al qual l'Ajuntament va vendre diversos terrenys de Promusa amb opció de compra per obtenir liquiditat. Uns solars que Calvet no descarta tornar a adquirir per fer habitatge públic o bé traspassar definitivament a l'AMB sempre que l'organisme supramunicipal hi faci habitatge públic de lloguer.

La crisi immobiliària va portar l'Ajuntament, igual que altres consistoris de l'entorn metropolità, a acollir-se a la proposta de l'AMB de comprar-los solars aprofitant la bona tresoreria de l'organisme i la manca de liquiditat de les administracions locals. Va ser així com, explica Calvet, Sant Cugat va vendre a l'IMPSOL, entre d'altres, quatre terrenys a l'avinguda de Verge de Montserrat i Estel, un altre de l'avinguda de Francesc Macià i un més a Jeroni de Pujades, per una quantitat que no ha concretat.

Una operació entre organismes públics que permet al consistori, que l'any passat va prorrogar el conveni, recuperar la titularitat dels terrenys aprofitant l'opció de compra i així fer habitatge públic. L'altra opció és traspassar a l'AMB la titularitat dels solars de forma definitiva, i completar l'ingrés compromès amb Sant Cugat, amb la condició que hi faci habitatge públic de lloguer.

Damià Calvet

Que al final al 2018 hi volem fer promoció pública? Recuperarem els terrenys. Que no, els traspassarem a l'AMB perquè facin promoció pública, lògicament.


Calvet remarca que l'AMB és un organisme públic finançat pels consistoris que en formen part i que, en el cas local, actuarà seguint els requeriments de Sant Cugat. Per tant, la porta a fer més habitatge públic a Sant Cugat roman oberta, com publica El Cugatenc.

Crítiques de la CUP-PC
Els cupaires han emès un comunicat rebutjant la venda de patrimoni de Promusa a l'IMPSOL per valor de 2,7 milions, en referència als solars florestans i al de Francesc Macià. Els anticapitalistes consideren que aquesta possibilitat suposa una pèrdua patrimonial perquè els solars 'es venen per un valor molt inferior al que Promusa els va comprar' i perquè 'ningú ens assegura que a aquestes parcel·les de sòl públic es faci habitatge públic'.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme ha respost que 'en cap cas hi haurà pèrdua de la gestió' perquè sempre 'existiran referències oficials a l'Ajuntament i l'AMB. Calvet també nega que hi hagi una pèrdua patrimonial i ha recordat que 'la prioritat de l'Ajuntament és incrementar el parc públic de lloguer'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.