L'Ajuntament torna a reclamar a Foment i a RENFE que es posi en marxa 'sense dilacions' la línia de rodalies entre Papiol i Mollet


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat demanarà al Ministeri de Foment i a RENFE que posi en marxa, d'una vegada per totes i sense més dilacions, la línia de rodalies entre Papiol i Mollet per a passatgers. Tots els grups municipals han coincidit a destacar la importància d'aquesta línia ferroviària que ha de permetre unir Sant Cugat amb el Baix Llobregat o anar directament a Barcelona per Sants o per Sant Andreu.

Després d'anys de reivindicar la posada en marxa d'aquesta línia i després de moltes promeses incompletes, el ple municipal ha decidit sumar de nou la seva veu a la dels col·lectius socials, polítics i econòmics que, des de ja fa temps, reclamen que es posi en funcionament el servei per a passatgers de la línia de rodalies entre Papiol i Mollet.

Així ho ha explicat l'alcalde, que ha afirmat que, ara com ara, els interessos de RENFE no sembla que coincideixin amb els del transport públic català i ha apostat per reclamar que es transfereixin les competències de rodalies al govern català, un projecte però que, segons ha dit, no sembla estar sobre la taula.

Lluís Recoder

Reclamar, un cop més, l'obertura d'aquesta línia, i afegir la veu del ple municipal a totes les veus que ho reclamen.


D'aquesta manera, Recoder ha donat resposta a la petició d'unitat feta pel portaveu del PSC, que considera que per tirar endavant aquesta reivindicació cal anar tots a una, mani qui mani a Madrid i mani qui mani a Catalunya.

Jordi Menéndez

Amb això hem d'anar tots de comú acord. Mani qui mani a Madrid i a la Generalitat, hem de ser exigents conjuntament.


De la seva banda, des d'ICV han recolzat la necessitat de la línia, tot i lamentar que, en el seu moment, no s'aconseguís traslladar l'estació de RENFE i connectar-la amb la futura estació de Vullpalleres que ha de construir Ferrocarrils de la Generalitat. Per al portaveu ecosocialista, Xavier Boix, aquest ha estat un gran error per a la ciutat.

Xavier Boix

Que arreglin l'estació de Renfe a Coll Favà i no s'aprofiti per connectar-la amb la futura estació de Vullpalleres, crec que és un fet greu.


Tant ecosocialistes com ERC ha remarcat també la importància de fomentar el transport públic i ferroviari en detriment del vehicle privat i de futurs projectes viaris.

Per últim, des del PP han justificat els retards per diferents problemes tècnics i han animat als socialistes a engegar aquest servei en breu ara que, segons afirmen 'ja tenen bona part de la feina feta'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.