El grups municipals reten homenatge a la figura de l'exalcalde Àngel Casas amb un minut de silenci


  • Comparteix:

Moment de l'entrega del llibre de l'alcaldessa a la família / Foto: Locapress

Moment de l'entrega del llibre de l'alcaldessa a la família / Foto: Locapress

El ple municipal ha recordat l'exalcalde Àngel Casas, mort aquest mes als 85 anys, amb un minut de silenci en començar la sessió. A més, l'Ajuntament ha entregat a la família el llibre de condolències amb els missatges de la ciutadania i una fotografia de record de Casas exercint com a alcalde. Tots els grups han destacat unànimament la implicació a la ciutat, la proximitat amb la ciutadania i la persistència per ajudar els santcugatencs.



ESCOLTA-HO

L'alcaldessa Mercè Conesa ha posat Àngel Casas com a exemple a seguir, tant per la seva 'herència intel·lectual' com pel tracte personal amb tots els seus conciutadans 'sense prejudicis'. Conesa ha afirmat que 'Sant Cugat va tenir molta sort pel fet que Casas fos el primer alcalde de l'etapa democràtica'.

De la seva banda, la portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha destacat la unanimitat de tots els grups polítics en explicar el compromís de l'exalcalde amb la ciutat i ha sentenciat que 'el seu nom i la seva persona perduraran en la història de Sant Cugat'.

El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, també ha posat èmfasi en el 'treball de carrer' i la proximitat de Casas, a més d'atribuir-li el mèrit de ser capaç d'un 'pacte transversal' pensant en la 'política municipal' i no en els interessos partidistes.

Ferran Villaseñor, d'ERC-MES, també ha lamentat la pèrdua de l'exalcalde i ha destacat la seva constància per treballar per a la ciutat. A més, Villaseñor ha remarcat la feina del primer equip de govern de la democràcia encapçalat per Casas 'sense cap experiència prèvia'.

La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, també ha posat èmfasi en la feina de Casas a l'inici de l'etapa democràtica quan estava 'tot per fer' i ha agraït el suport de l'exalcalde a projectes de ciutat i el seu compromís amb la millora de 'l'aire que respirem'.

El portaveu del PSC, Pere Soler, ha definit la figura d'Àngel Casas com un 'referent', un exemple pel seu partit i un 'impulsor del model actual de ciutat'. També ha destacat la seva tasca veïnal i les seves polítiques de proximitat 'venint des del no res'.

Álvaro Benejam, portaveu del PP, ha proposat que la ciutat li faci un reconeixement més 'a part del d'avui' per la seva capacitat d'esforç i les moltes coses que va fer per Sant Cugat.

D'altra banda, el regidor no adscrit, Dimitri Defranc, ha destacat la complicació que tenia fer política després de la dictadura i ha ressaltat la 'valentia' de Casas.

Finalment, la filla de l'exalcalde, Montse Casas, ha explicat que ha reconegut el seu pare en les paraules de tots els portaveus i ha agraït el record i l'homenatge del ple.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.