La suspensió del pacte entre el PDeCAT i el PSC motiva la segona remodelació del cartipàs del mandat


  • Comparteix:

El trencament, de moment, del pacte de govern ha portat canvis al cartipàs municipal

El trencament, de moment, del pacte de govern ha portat canvis al cartipàs municipal

L'alcaldessa, Mercè Conesa, assumirà des d'aquest dimarts la cartera de Polítiques Comarcals i la tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany, sumarà l'àrea d'Ocupació. Aquests canvis al cartipàs són fruit de la suspensió del pacte de govern entre el PDeCAT-Demòcrates i el PSC del qual la CUP-PC i Cs, respectivament, han criticat la 'inconsistència' i el manteniment de cartera de Polítiques Comarcals.



ESCOLTA-HO

Han estat les úniques formacions que, en el ple, han qüestionat la segona remodelació del mandat. Cs ha recordat que Polítiques Comarcals va ser una cartera de nova creació amb l'entrada de Soler al govern i n'ha apuntat la 'sobrecàrrega' de feina que suposa el seu manteniment. Els cupaires, de la seva banda, no entenen com les diferències ideològiques del PDeCAT-Demòcrates i el PSC sobre el procés, i que han motivat la suspensió de l'aliança de govern, puguin esvair-se després de les eleccions.

El portaveu del PSC, Pere Soler, i l'alcaldessa, Mercè Conesa, han lamentat les crítiques de l'oposició.

P. Soler/ M. Conesa

Si volien dir-nos coses podien fer propostes, però no hem rebut ni una sola proposta en matèria d'ocupació. / Hem considerat que el millor era deixar en suspens el pacte, però no sabem si el reprendrem.


A més dels canvis al cartipàs, la suspensió del pacte també ha comportat una reestructuració de l'àmbit competencial de les Comissions Informatives municipals de caràcter permanent, aprovada per unanimitat. Així, la comissió informativa d'Ocupació, Polítiques Comarcals i Participació passa a dir-se comissió informativa de Participació i la presidència delegada l'assumeix el regidor Comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech.

L'altre modificació és a la comissió informativa de Promoció Econòmica, Innovació, Govern Obert, Comunicació i Comerç que afegeix l'àrea d'Ocupació.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.