El ple municipal aprova el Pla Estratègic del Barri del Monestir-Sant Francesc


  • Comparteix:

Les pistes de Sant Francesc es modificaran

Les pistes de Sant Francesc es modificaran

El ple ha donat llum verda al Pla Estratègic del barri Monestir-Sant Francesc. El projecte, dotat d'un pressupost de gairebé 11 milions d'euros, recull una seixantena d'actuacions de diversos àmbits, fruit del procés participatiu fet amb veïns i entitats del barri. L'equip de govern ha obert un període, fins el proper ple, perquè entitats i partits facin propostes per millorar el text.



ESCOLTA-HO

A grans trets, els objectius de l'actuació són reforçar la centralitat del barri, potenciar la qualitat urbana i l'espai públic i fomentar la cohesió social. El projecte, que s'allargarà fins al 2023, està dotat d'un calendari d'actuació detallat i d'un pla financer amb el pressupost anual per executar les actuacions, com ha destacat el Comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech.

Joan Puigdomènech

No és una simple declaració d'intencions, sinó que és una calendarització d'aquestes actuacions de quan s'han de dur a terme.


La iniciativa està dotada d'un pla de treball obert a possibles modificacions en funció de l'evolució de les necessitats i els imprevistos que puguin sorgir. Des de l'oposició, el regidor d'ERC-MES i president del consell de barri de Centre-Est, Ferran Villaseñor, ha assenyalat que algunes actuacions arriben tard, però ha celebrat que ja estiguin planificades.

Ferran Villaseñor

Anem tard, ja ho hem dit en diferents ocasions, el pla de participació el vam acabar a principis d'any. Però el govern diu que per fer les fitxes hi ha una feinada important. Ho considerem un principi positiu.


Cs també ha donat suport al pla, tot i que ha remarcat que algunes propostes, com la d'impulsar un CAP al barri, no depenen de l'Ajuntament. Ho ha explicat el regidor Sergio Blázquez.

Sergio Blázquez

Hem de ser una mica cauts a l'hora de llençar determinats missatges per no enganyar la ciutadania. El pla té una part de brindis al sol.


El portaveu del PSC, Pere Soler, per altra banda, ha explicat que aquest pla és fruit de la feina del partit al govern municipal.

Pere Soler

Podrem valorar perquè ara està escrit. Una manera és que estigui escrit i es puguin retre comptes. És una mostra que el govern ha funcionat.


ICV-EUiA s'ha abstingut pel fet que encara es podran fer propostes en el proper mes. El portaveu, Ramon Gutiérrez, ha assenyalat que hi haurien votat a favor si fos una aprovació definitiva, però que volen aprofitar per millorar àmbits com la recerca d'un espai gran que actui com a Centre Cívic més enllà del de la cruïlla entre el passeig de Torreblanca i l'avinguda de Cerdanyola i una major presència de zones verdes.

PP i el regidor no adscrit també hi han votat a favor.

Principals actuacions
Mobilitat: Es prioritza la mobilitat a peu amb la vianantització de l'avinguda Cerdanyola, fent vies de plataforma única, com el carrer de la Creu i arranjant voreres. En aquest sentit també es vol fomentar l'ús de la bicicleta i el transport públic i reordenar el trànsit i els aparcaments, amb noves zones verdes de residents i creant nous aparcaments.

Equipaments: El pla preveu la creació de nous espais i equipaments, com l'Amfiteatre dels Jardins del Vallès, i potenciar espais com el Xalet Negre. També es vol arranjar les pistes de Sant Francesc amb una doble actuació: posar gespa artificial i grades i cobrint l'altre part de l'equipament.

Espai públic: Millora de la seguretat i el civisme millorant l'enllumenat, la senyalització viària i implementant agents cívics.

Cohesió social i cultura: Es faran accions de suport a la Xarxa d'Entitats Monestir-Sant Francesc i es fomentaran les activitats ciutadanes, entre d'altres.

Habitatge: L'objectiu és facilitar l'accés a l'habitatge amb noves promocions d'habitatge públic i amb propostes de cohabitatge. El pla recull accions de suport a persones que viuen soles.

Comerç: El pla aposta per promocionar i ajudar el comerç de proximitat amb actuacions com l'atenció i suport als comerciants, programes de formació, incentivar l'obertura de nous comerços i accions per atreure nous consumidors al barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.