Els patrocinis de Sorea, els refugiats a Sant Cugat i la pancarta 'Llibertat presos polítics', a precs i preguntes


  • Comparteix:

Les actuacions del consistori en l'acollida de refugiats és un dels temes que s'han tractat

Les actuacions del consistori en l'acollida de refugiats és un dels temes que s'han tractat

Els patrocinis de Sorea, les persones refugiades i la pancarta 'Llibertat Presos Polítics' han estat alguns dels temes que han centrat l'atenció al torn de precs i preguntes del ple d'aquest dilluns. També s'ha parlat dels passos de vianants a la rotonda de l'hipòdrom i dels uniformes dels agents cívics. Aquest és l'últim torn de cada ple.



ESCOLTA-HO

Núria Gibert (CUP-PC) pregunta pels patrocinis de Sorea a activitats organitzades per organismes públics i per l'Ajuntament. Demanen si es tracta d'una ingerència de cara a la fi de la concessió de l'aigua. Cristina Paraira li respon que no té accés directe als convenis publicitaris de l'empresa, assenyala que estan recopilant informació al respecte. Explica que hi ha acords amb activitats de cultura popular, amb el DSV Voleibol Sant Cugat i d'altres convenis que estan repassant.

Álvaro Benejam (PP) demana informació sobre una petició que van fer al maig sobre els passos de vianants a la rotonda de l'hipòdrom, ja que no hi ha passos de vianants en cap de les cruïlles. També vol saber el cost de posar la pancarta 'Llibertat presos polítics' a l'Ajuntament. Cristina Paraira li assenyala que només es pot pintar un pas de vianants si hi ha les condicions de seguretat. Joana Barbany contesta que un proveïdor local s'ha ofert a fer-ho gratuïtament i que el que ha tingut cost ha estat netejar la façana d'ous, tomàquets i pintura arran de la manifestació que va acabar amb l'arrencada de la primera pancarta

Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) pregunta si el consistori prendrà alguna mesura per aconseguir habitatges per acollir refugiats i com està el pla d'acollida. També per saber si s'està oferint feina a persones refugiades a la ciutat. Susanna Pellicer assenyala que hi ha refugiats a Sant Cugat i que s'està fent amb molta discreció, però que no són del contigent europeu. Gutiérrez també pregunta si es farà un conveni amb la plataforma RefugeesWelcome . Pellicer assenyala que es demanaven uns diners per contractar una persona i que s'ha descartat a nivell tècnic.

Aldo Ciprián (Cs) demana a Cristina Paraira sobre els nous uniformes dels agents cívics, que actualment només diposen d'armilles reflectants. Paraira respon que la voluntat és dotar-los d'equipament adient en el futur. També pregunta pel funcionament de l'equipament informàtic de l'ajuntament. Joana Barbany assegura que dilluns i dimecres va fallar la xarxa sense fil i que es farà un inventari de l'equipament del qual disposen els grups municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.