Valldoreix alça la veu en la lluita contra la violència masclista i la Sida


  • Comparteix:

Cartell contra la violència masclista al balcó de l'EMD / Foto: EMD de Valldoreix

Cartell contra la violència masclista al balcó de l'EMD / Foto: EMD de Valldoreix

La junta de veïns de Valldoreix, celebrada aquest dijous, ha aprovat dues mocions institucionals, originals d'ERC-MES, per reprovar la violència envers les dones i per sumar esforços en la lluita contra la Sida. El primer compromís s'ha rubricat amb la lectura del manifest unitari del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones i amb la instal·lació d'un cartell de condemna al balcó de l'EMD.

El portaveu d'ERC-MES, Noël Climent, espera que l'esperit d'entesa viscut amb l'equip de govern sigui una tònica que perduri a partir d'ara.

Noël Climent

Acostumats com estem a què hi hagi poca entesa amb l'equip de govern, a veure si són capaços que entenguin la nostra veu i la incorporin a l'acció del govern en la mesura que sigui possible.


ERC-MES, per temes tècnics, ha retirat la moció que proposaven, tot i que esdevenia institucional, per millorar l'accés a la informació dels càrrecs electes de l'EMD.

La sessió també ha acollit una tercera moció institucional, procedent de la CUP-PC, per incrementar l'ús del programari lliure a tots els àmbits de l'administració. El vocal cupaire, Ferran Margineda, ha considerat que la proposta comportarà un gran benefici per al funcionament de l'EMD.

Ferran Margineda

L'ús del programari lliure requereix una inversió inicial que poden desenvolupar informàtics de la casa o bé una plataforma externa. Suposa un estalvi.


La trobada, sense presència de Cs, també ha servit per donar compte que Anna Cano és la proposta de Cs per substituir la dimissionària Susanna Casta. Si les credencials de Cano arriben a temps a la Junta Electoral de Zona (JEZ), la nova vocal podria prendre possessió del càrrec a la junta de veïns extraordinària de pressupostos del 12 de desembre.

Una altra cita anunciada és l'audiència pública dels pressupostos, dijous de la setmana que ve, a les sis de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.