Les JNC opten pel 'no' a la Constitució europea i titllen el text d'antidemocràtic


  • Comparteix:

La Constitució europea no és un text democràtic, sinó un tractat entre Estats que oblida els drets dels pobles. Aquests són alguns dels motius que les Joventuts Nacionalistes de Catalunya (JNC) han donat per fomentar el 'no' al text constituent. Les JNC creuen que més enllà dels aspectes lingüístics, el tractat europeu no reconeix els drets fonamentals ni respecta a les minories.

Les Joventuts Nacionalistes de Catalunya rebutgen contundentment la Constitució europea i la qualifiquen d'antidemocràtica. Segons les Joventuts, el text no s'adapta a les necessitats de tots els europeus i menysprea valors constitucionals com el respecte a les minories, la sobirania popular, la divisió i col·laboració de poders i el reconeixement dels drets fonamentals. El membre de les JNC, Jordi Esteban, explica la postura del grup.

Jordi Esteban

Les JNC diem 'NO' al tractat. El tractat no és un text democràtic, és una enganyifa per aquells qui ens considerem europeistes.


Segons les JNC, la seva postura va més enllà dels motius lingüístics, tot i que segons diuen, el tractat esborra lingüísticament Catalunya del mapa europeu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.