Maulets farŕ campanya pel vot negatiu en el referčndum sobre la Constitució europea

El col·lectiu considera queel text constituent no respecta les nacions sense estat

Política

Publicat el 23/set/04 per Josep Gimeno

L'assemblea local de Maulets defensa el 'no' en el futur referčndum sobre la Constitució europea i farŕ campanya pel vot negatiu. Les joventuts independentistes asseguren que el text constituent no respecta les nacions sense estat.

Les assembles de Maulets dels Paďsos Catalans es mostren contrŕries al text constituent que se sotmetrŕ a referčndum el febrer vinent. A nivell local, el col·lectiu independentista organitzarŕ diversos actes per promoure el vot negatiu a la Constitució europea. El membre de Maulets de Sant Cugat, Aniol Pros, anuncia la posició contrŕria de l'assemblea local al text constitucional europeu.

Aniol Pros

"Maulets rebutja la futura Constitució europea i farŕ campanya per promoure el vot negatiu en el referčndum"


Maulets continua defensant la unitat lingüística del catalŕ arreu dels Paďsos Catalans, tot i que el govern espanyol proposi la distinció entre el catalŕ i el valenciŕ en els futurs tractats europeus. Les joventuts independentistes consideren que la intenció del ministre espanyol d'exteriors, Miguel Ángel Moratinos, és un atac premeditat contra la llengua. Aniol Pros, assegura que diferenciar el valenciŕ del catalŕ no té cap base científica.

Aniol Pros

"Distingir el valenciŕ del catalŕ no té cap base ciéntifica"


El col·lectiu juvenil afirma que un nou estatut d'autonomia no és suficient per als Paďsos Catalans i que la independčncia és l'única via per a la seva supervivčncia política.