ERC-MES estén la mà al govern per donar suport als pressupostos 'si trenca definitivament amb el PSC'


  • Comparteix:

Els regidors d'ERC-MES, en roda de premsa

Els regidors d'ERC-MES, en roda de premsa

ERC-MES obre la porta a una reedició de l'acord d'estabilitat pressupostària amb el govern municipal, sempre que es trenqui definitivament el pacte de govern entre el PDeCAT-Demòcrates i el PSC. Els republicans faran arribar un document a l'executiu local amb les propostes del grup municipal per als pressupostos del 2018.

A grans trets, el text demana a l'equip de govern que es compleixin els acords dels pactes d'estabilitat del 2016 i el 2017 que es van incomplir i exigeix la implementació de les mocions aprovades pel ple. El document també suggereix alguns canvis al Pla Estratègic del barri Monestir-Sant Francesc i proposa una votació popular per planificar el procés de vianantització de l'avinguda de Cerdanyola.

En aquesta línia, els republicans reclamen dues partides pressupostàries concretes: una per a la reforma de la plaça del Coll i una altra per a la rehabilitació d'habitatge, ja que asseguren que al barri hi ha llars amb aluminosi. El regidor Ferran Villaseñor ha aprofitat per passar la pilota al govern.

Ferran Villaseñor

La responsabilitat la té el govern municipal i la senyora Conesa. Ha de decidir si vol fer un pacte amb el PSC, i jo crec que trair als seus votants, o si vol fer un pacte sobre determinats projectes treballant amb ERC-MES.


Altres punts claus del document són la demanda d'incloure partides per a la targeta ciutadana, els ajuts municipals, la creació d'habitatge de lloguer, la creació de zones verda i vermella i la dotació pressupostària necessària per crear un pla LGTBI.

ERC-MES també ha posat sobre la taula els incompliments del govern en aspectes claus per al partit i per a la seva branca juvenil, com són la sala de concerts, la futura biblioteca central, la cobertura de la piscina del Parc Central, la cobertura de les pistes de Sant Francesc, ara incloses al Pla Estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc. Els independentistes han aprofitat per reclamar un augment pressupostari per als consells de barri del centre, la concreció del centre d'acollida d'animals i les millores a Can Barata com la connexió amb la xarxa d'aigua i la millora de la rotonda i la instal·lació d'un semàfor. Els republicans també s'han mostrat preocupats per la gestió de la concessió de l'aigua a punt d'acabar-se, ara a mans de Sorea, i que esperen no es prorrogui. Villaseñor ha explicat que estan disposats a negociar.

Ferran Villaseñor

Nosaltres estem disposats a parlar de tot aquest seguit de projectes, xecs en blanc no en fem, ni ara ni mai.


El grup municipal ha avançat que no presentarà al·legacions als pressupostos ni a les ordenances.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.