Romeva i els exconsellers d'ERC acaten el 155 però 'no renuncien a defensar les seves conviccions polítiques'


  • Comparteix:

Romeva, en una imatge d'arxiu

Romeva, en una imatge d'arxiu

L'advocat dels consellers destituïts d'ERC que estan empresonats, el santcugatenc Raül Romeva, Oriol Junqueras, Carles Mundó i Dolors Bassa, ha informat que aquests 'accepten l'aplicació del 155, no renuncien a defensar les seves conviccions polítiques per vies estrictament pacífiques i democràtiques i treballen amb l'objectiu d'aconseguir un acord' que permeti als catalans decidir el futur del país. Això recull l'escrit que Andreu van den Eynde ha presentat aquest dimarts davant el Tribunal Suprem (TS) per demanar que se citi els seus representats i poder argumentar la revisió de la mesura cautelar de la presó preventiva.

L'advocat també afirma que no hi ha risc de fuga ja que concorren a les eleccions i que no poden reiterar el delicte perquè estan cessats dels càrrecs.Van den Eynde demana al magistrat santcugatenc Pablo Llarena que citi a declarar els seus representats per revisar la mesura cautelar de la presó indefinida fixada per l'Audiència Nacional (AN) el passat 2 de novembre.

Recorda, a més, que aquest magistrat va seguir un criteri diferent quan va prendre declaració als membres sobiranistes de la Mesa, als quals va deixar en llibertat sota fiança, a tots menys a Joan Josep Nuet, que no va haver d'abonar fiança.

No hi ha terminis per a la declaració
Per tot plegat, la defensa demana que es revisi la presó indefinida i es canviï per una mesura cautelar menys greu com és la llibertat provisional i, sinó i de manera subsidiària, per alguna mesura més lleu. També sol·licita que la declaració de tots quatre sigui només per revisar la presó indefinida i no per entrar en el fons de la qüestió.

Fonts del Suprem apunten a l'ACN que el jutge Llarena pot optar per prendre'ls declaració o també pot respondre l'escrit de l'advocat sense escoltar els consellers destituïts. No hi ha un termini per donar resposta a la petició del lletrat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.