La CUP-PC i ICV-EUiA volen que es promocioni l'habitatge de protecció oficial a la Floresta


  • Comparteix:

El Centre Social i Sanitari de la Floresta / Foto: Localpres

El Centre Social i Sanitari de la Floresta / Foto: Localpres

La CUP-PC i ICV-EUiA volen que l'Ajuntament promocioni l'habitatge de protecció oficial de lloguer a la Floresta amb un preu basat 'en el nivell de renda a la unitat convivencial' a partir de 2018 i que es revisi anualment. A través d'una moció, anticapitalistes i ecosocialistes també proposen la recuperació dels terrenys florestans que Promusa va vendre el 2013 a l'Institut Metropolità de Promoció del Sòl (IMPSOL) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El text proposa que tot plegat es maduri amb el consens del veïnat i que es creï una comissió de treball amb les parts afectades.

Un dels objectius del text és reduir l'impacte de la gentrificació al districte a través de la garantia de l'accés a l'habitatge. La regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana ha subratllat la importància de combatre aquest fenòmen.

Roser Casamitjana

Hi ha gent que havia viscut tota la vida a la Floresta i que se n'han d'anar. Això és una manera d'evitar-ho.


La proposta arriba després que l'Ajuntament intentés tirar endavant una promoció d'habitatge de protecció oficial en aquest districte, que no va prosperar arran de l'oposició de la plataforma Els arbres parlen.

El text també recorda que l'empresa d'habitatge públic és propietària de quatre solars qualificats per edificar habitatges de protecció oficial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.