Valldoreix presenta uns comptes de 9,1 milions i aposta per posar fil a l'agulla a la nova Escola de Música


  • Comparteix:

Terrenys on anirà la nova Escola de Música de Valldoreix

Terrenys on anirà la nova Escola de Música de Valldoreix

L'equip de govern de Valldoreix, integrat pel PDeCAT-Demòcrates-Actuem, ha dissenyat un esborrany de pressupostos de 9,1 milions per al 2018 que manté un pastís inversor similar a l'any passat amb 456.000 euros. Les inversions venen capitalitzades per l'execució de l'adequació del clavegueram d'un tram de la riera del Nonell (256.000 euros) i la millora de les cruïlles del passeig de Rubí (119.000 euros). El govern també aposta, en la despesa de desenvolupament de serveis, abordar el projecte de la nova Escola de Música als terrenys del 'garden' perquè s'obri el curs 2019-20.

Es tracta d'una llarga reivindicació del centre musical que s'ha quedat i petit i que, amb 200 alumnes, funciona amb l'afegit de dos 'barracons' situats als terrenys del 'garden'. El pla del govern és canviar la destinació d'una subvenció de la Diputació de 380.000 euros, prevista per al desenvolupament de l'entorn de l'EMD, per començar aquest projecte, que necessita 700.000 euros.

La vocal d'Educació, Susanna Herrada, encarregada de presentar aquest dijous els comptes en audiència pública, considera que la nova escola és una demanda que s'ha d'abordar ja amb un avantprojecte.

Susanna Herrada

Aquí realment no hi caben. Els 200 alumnes no són només de Valldoreix, també venen de Sant Cugat.


En la partida de despesa de desenvolupaments de serveis també es troba el Pla d'Equipaments -que s'inclourà al de Sant Cugat-, el projecte executiu de l'avinguda de Baixador i el pla d'usos de l'Espai Garden. Crear la Sala Polivalent en aquests terrenys contigus -on també anirà l'Escola de Música- és un altre dels objectius del govern a llarg termini ja que les inversions de 2018 només inclouen l'avantprojecte.

Inversions
Les inversions es completen amb la partida per a l'escola Ferran i Clua (30.000 euros), la redacció de projectes tècnics (20.000 euros), les expropiacions del carrer Nard (15.000 euros), inversió informàtica (10.000 euros) i la partida per a l'escola bressol (5.000 euros).

Altres números
La despesa ordinària augmenta el capítol de personal en uns comptes amb un endeutament del 7,1% i pagaments a proveïdors en un màxim de 27 dies. Pel que fa al conveni econòmic amb Sant Cugat, la partida rebuda enguany de l'Ajuntament s'ha incrementat 130.000 euros arribant als 6,6 milions. En el conveni, l'EMD paga al consistori 2,5 milions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.