L'homenatge a Ernest Lluch també recorda la figura d'Àngel Casas


  • Comparteix:

Membres del PSC i les vídues de Lluch i Casas a l'homenatge

Membres del PSC i les vídues de Lluch i Casas a l'homenatge

Les figures d'Ernest Lluch i Àngel Casas han centrat l'homenatge a Lluch d'enguany, que ha consistit en una ofrena floral aquest dissabte als jardins que porten el seu nom. A l'acte, hi han assistit prop d'una vintena de persones entre membres del PSC de la ciutat i familiars de Lluch i de Casas. Els presents han recordat 'el consens i el diàleg' que les dues figures polítiques van representar i 'la necessitat de tornar a posar en pràctica aquests valors'.

En declaracions a Cugat.cat, el primer secretari del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, ha destacat els valors que Lluch i Casas van aportar a la vida política del país.

Pere Soler

Representen tot allò que significa consens, diàleg. Signifiquen construcció, tirar endavant i entendre's amb els que no pensen com tu. I actualment aquesta qüestió està més vigent que mai.


En aquesta línia, la vídua d'Ernest Lluch, Montserrat Lamarca, ha recordat que a Lluch mai li van agradar els nacionalismes.

Montserrat Lamarca

Era absolutament antinacionalista. No entenia els nacionalismes, no li agradaven.


A l'homenatge, el PSC també ha manifestat la voluntat de celebrar un acte més festiu als Jardins d'Ernest Lluch durant l'abril coincidint amb el 32è aniversari de l'aprovació de la Llei General de Sanitat, considerada un dels principals llegats polítics de Lluch.

Ernest Lluch va ser assassinat per l'organització terrorista ETA el 21 de novembre del 2000. Polític i economista, Lluch va destacar per ser portaveu dels socialistes catalans al Congrés, i ministre de Sanitat i Consum durant una legislatura en el govern de Felipe González.
Àngel Casas, que va ser el primer batlle de l'etapa democràtica a la ciutat, va morir aquest novembre a l'edat de 85 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.