Raül Romeva torna a Catalunya després de 32 dies empresonat


  • Comparteix:

Moment en què els consellers surten de la presó / Foto: ACN

Moment en què els consellers surten de la presó / Foto: ACN

El santcugatenc Raül Romeva ha sortit aquest dilluns, a dos quarts de set de la tarda, de la presó d'Estremera. El magistrat del Tribunal Suprem (TS), el santcugatenc Pablo Llarena, havia dictat presó eludible mitjançant una fiança de 100.000 euros per al conseller cessat en aplicació de l'article 155, així com per als membres del govern destituït Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Josep Rull i Jordi Turull. Romeva va ingressar a presó el 2 de novembre passat.

El jutge, en canvi, ha decidit mantenir en presó incondicional sense fiança Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. El magistrat considera que no hi ha risc de fugida però considera que, en el cas dels quatre investigats que deixa a la presó, creu que hi ha risc de reiteració delictiva.

El senador santcugatenc d'ERC, Bernat Picornell, ha estat present en el moment que Romeva i la resta de consellers sortien del centre penitenciari. El republicà ha celebrat el fet, però ha lamentat que encara quedi gent empresonada.

Bernat Picornell

És una decisió arbitrària que deixa a la presó quatre persones.


Els exconsellers es trobaven en presó preventiva des del 2 de novembre passat pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons.

Crònica de l'alliberament
La llibertat sota fiança s'ha conegut poc després de les deu del matí i la fiança de 100.000 euros per cadascun dels sis consellers alliberats s'ha pagat poc després de la una del migdia amb sis xecs amb càrrec al fons de la caixa de solidaritat de l'ANC. Poc després de les dues del migdia el magistrat Pablo Llarena ha dictat les ordres d'excarceració, després d'haver rebut els comprovants d'ingrés de les fiances. Acte seguit, dos funcionaris del Suprem han anat en persona a la presó d'Alcalà-Meco i a la d'Estremera per lliurar les ordres d'excarceració.

Cap a quarts de set, Romeva i altres consellers han sortit a peu amb els advocats i familiars més propers i s'han acostat a la tanca perimetral de sortida. Allà els esperaven nombrosos familiars i simpatitzants, que els han cridat 'llibertat' i altres consignes. S'han abraçat i saludat i han tornat cap a l'aparcament del centre penitenciari. Allà han pujat a vehicles i han marxat en direcció a Catalunya on tenen previst assistir als mítings d'inici de campanya.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.