Sant Cugat vol un conveni amb Rubí i Endesa per soterrar la torre d'alta tensió de Mas Gener


Temes relacionats

ERC-MES vol que l'Ajuntament i Foment es comprometin a pal·liar el soroll de l'AP7 a Mas Gener (11/des/17)


  • Comparteix:

Moment del consell d'aquest dimecres

Moment del consell d'aquest dimecres

L'Ajuntament ha impulsat gestions perquè Sant Cugat, Rubí, Endesa i l'Institut Català de l'Energia (ICAEN) constitueixin un conveni per soterrar la torre d'alta tensió que va de Mas Gener al municipi veí. De moment, la companyia elèctrica ha elaborat un pressupost per a l'obra de 1,5 milions d'euros, dels quals Sant Cugat n'assumiria el 34% i Rubí la resta. Per tirar-la endavant, el consistori ja ha demanat una reunió entre la directora de l'ICAEN i els regidors d'Urbanisme de les dues ciutats implicades.

La iniciativa s'ha donat a conèixer aquest dimecres al consell de barri de Mira-sol. La presidenta de l'òrgan participatiu, la tinenta d'alcalde Carmela Fortuny, ha celebrat que es faci aquest pas per desbloquejar la situació.

Carmela Fortuny

No és un tema fàcil de resoldre, però és un pas important. Tenim converses fermes amb l'Ajuntament de Rubí.


El veïnat ha celebrat l'empenta, però ha lamentat que no s'hagi començat a avançar fins ara. El vocal d'ICV-EUiA a l'òrgan participatiu, Josep Maria Àngel, ha alertat que Rubí no veu 'prioritària' aquesta operació.

Josep Maria Àngel

El conveni és difícil d'assolir amb un ajuntament endeutat com el de Rubí.


La sessió participativa també ha servit per recordar que l'Ajuntament està obert a recollir suggeriments i propostes de tothom per al projecte del carril bici que unirà Mas Gener amb l'escola Catalunya.

Lliure disposició
De cara a l'any vinent Mira-sol disposarà d'una partida de pressupost de lliure disposició dotat de 90.000 euros, 10.000 més que l'any passat. D'aquests, 8.000 s'hauran de destinar a ordinari i 82.000 a inversions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.