Tret de sortida per a la creació d'una nova centralitat al voltant de l'estació de Renfe


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la zona / Foto: Cedida

Imatge d'arxiu de la zona / Foto: Cedida

L'Ajuntament vol endreçar la zona del voltant de l'estació de Renfe per crear una nova centralitat a la ciutat. La intenció és que aquest espai, ara desaprofitat, pugui acollir inversions econòmiques del sector terciari i deixi de ser una 'cicatriu' al centre del municipi. Per això l'equip de govern ha iniciat les converses amb Adif, propietària de bona part dels terrenys del sistema ferroviari, i el ple ha aprovat aquest dilluns l'inici de l'estudi de potencialitats de la zona. La proposta ha tirat endavant amb l'abstenció de la CUP-PC.

ESCOLTA-HO

Es tracta d'un projecte per al proper mandat, però l'equip de govern ha iniciat els tràmits per poder fer-lo realitat com el document de potencialitats que ha de definir què pot acollir aquesta zona i com es pot endreçar per posar-la al servei de la ciutat. En definitiva, es tracta de reflexionar per decidir com transformar aquest entorn, que, com ha destacat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, està desaprofitat i desendreçat, però és un lloc estratègic del municipi.

Damià Calvet

És una posició molt central entre els usos residencials i els equipaments com les escoles, el CAR i els futurs centres educatius.


La intenció també és que aquesta reorganització i adequació de l'entorn comporti un augment de l'ús del transport públic, gràcies a una millora de la connexió entre la línia de Rodalies de Renfe i els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Fins i tot, ha dit Calvet, el projecte podria incloure algun tipus de cobertura i un intercanviador entre estacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.