Nou pas per a la construcció definitiva de la 12a escola pública de Sant Cugat


  • Comparteix:

La nova escola pública comptarà amb tres línies / Foto: La Mirada

La nova escola pública comptarà amb tres línies / Foto: La Mirada

L'àrea d'Economia i Hisenda ha presentat al ple d'aquest dilluns la signatura del conveni de col·laboració entre el consistori i la conselleria d'Ensenyament per a la construcció de l'escola La Mirada, el dotzè centre públic de la ciutat, que està previst que entri en funcionament amb l'edifici definitiu el curs 2019-2020. Les competències entre administracions han centrat el debat sobre aquesta dació de compte, després que l'Ajuntament avancés la inversió per aquesta construcció. El conveni acorda que la Generalitat retornarà durant els anys 2020, 2021 i 2022 més de 5,2 milions d'euros, fet que representa el 80% de la inversió.

ESCOLTA-HO

El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Damià Calvet, s'ha mostrat satisfet de tirar endavant la construcció del nou centre 'necessari per donar resposta a la demanda a la ciutat'. Tot i estar-hi d'acord, tant el PP com Cs han recriminat que l''esforç' econòmic l'hagi fet l'Ajuntament quan li 'pertocava' a la Generalitat. Ho ha argumentat el portaveu del PP, Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

No és per posar-se una medalla sinó per demanar responsabilitats al govern de la Generalitat que no ha fet l'escola quan l'havia de fer i no ha destinat els recursos necessaris per fer-la. Nosaltres, com la volem, hem de fer un esforç que implica que no puguem destinar diners a altres coses.


En aquesta línia s'ha expressat també el regidor de Cs, Sergio Blázquez.

Sergio Blázquez

La culpa la té la Generalitat i qui l'ha governada de manera desastrosa els darrers anys. La sanitat i l'educació no han interessat gens. L'únic que ha interessat és el monotema. Per tant, 'que cada palo aguante su vela'.


De la seva banda, Damià Calvet ha felicitat tant l'Ajuntament com l'equip directiu del centre, els veïns del barri de Volpelleres i la Generalitat, i ha posat sobre la taula el 'dèficit fiscal' i la intervenció dels comptes de la Generalitat per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Damià Calvet

Parlar d'equipaments per a la ciutadania de qualsevol ciutat de Catalunya, d'obligacions dels ajuntaments i de la Generalitat i no parlar del dèficit fiscal és d'una barra extraordinària. Patim un dèficit fiscal de 16.000 milions anuals que ens impedeixen poder fer equipaments i les polítiques adequades.


L'escola La Mirada va entrar en funcionament el setembre del 2016 en mòduls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.