El vot de qualitat de Conesa fa tirar endavant els pressupostos per a l'any vinent


  • Comparteix:

Sant Cugat ja té pressupostos per a l'any vinent

Sant Cugat ja té pressupostos per a l'any vinent

Mercè Conesa ha hagut de recórrer al vot de qualitat com a alcaldessa per aprovar de forma definitiva els comptes per al 2018, amb l'únic vot a favor de l'exsoci de govern, el PSC. La situació s'ha produït per l'ara abstenció del regidor no adscrit. L'oposició ha mantingut el vot en contra, tot i que ERC-MES ha recordat que està oberta a 'negociacions' en el relatiu al nou exercici. Els comptes baten rècord amb 135 milions.

ESCOLTA-HO

El regidor no adscrit, Dimitri Defranc, ha retirat el suport en la votació inicial de pressupostos, argüint que el govern no ha negociat amb els grups. El canvi, però, no ha perjudicat el PDeCAT i el seu govern en minoria ja que ha rebut l'adhesió del PSC, exsoci i corresponsable dels comptes.

Rebutjades per qüestions de forma totes les al·legacions (ICV-EUiA, Cs, Defranc i el PP), els nous pressupostos, amb un increment del 2%, han tirat endavant. Més debat hi ha hagut en l'aprovació de les ordenances, on el govern ha estimat observacions del regidor no adscrit en la recollida d'animals i de Cs, amb relació a l'impost de circulació. Un punt que s'ha votat per separat, igual que l'IBI, on Conesa, de nou, ha tirat del vot de qualitat a causa de l'abstenció del regidor no adscrit. El govern congela, novament, la càrrega fiscal.

Finalment les ordenances per al 2018 s'han aprovat amb els vots del govern, el PSC i el suport, ara del PP. El debat ha permès que ERC-MES, amb qui el govern va assolir pactes d'estabilitat pressupostària els dos primers anys de mandat, obri la porta a negociar en el proper any. Un guant que ha recollit el tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda. Escoltem Ferran Villaseñor i Damià Calvet.

Villaseñor / Calvet

Vostès saben què és el que volem. Els demanem compromís i saber amb quin govern estem pactant / Estem oberts a parlar-ne, com el grau de compliment d'algunes inversions pactades en pactes d'estabilitat anteriors.


Les intervencions al ple dels partits, amb velades al·lusions electoralistes, han retret al govern 'estar massa pendents del procés' (Cs), permetre 'que massa gent marxi de Sant Cugat' (CUP-PC) i 'el poc interès del govern de trobar-se amb els grups per debatre propostes' (ICV-EUiA). El PP ha votat a favor de les ordenances, tot i la desestimació de les seves 26 al·legacions.

La proposta d'acord dels preus públics s'ha aprovat amb els vots del govern i el PSC. L'oposició s'ha abstingut. Arran d'una moció de Cs, enguany també ha entrat en la votació les subvencions per al 2017-2019. Les ajudes han tingut el vistiplau del govern i la resta de grups, tret del PP, que hi ha votat en contra, i Cs, que s'ha abstingut, per incloure en les subvencions entitats com l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i Òmnium.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.