L'habitatge i Promusa tornen a protagonitzar un moment tens al ple de Sant Cugat


Temes relacionats

Sant Cugat es manté com la ciutat més cara del país en el preu de l'habitatge lliure (24/nov/17)

Promusa redefinirà els seus objectius i les seves prioritats (24/abr/17)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una pomoció d'habitatge de protecció oficial de lloguer

Imatge d'arxiu d'una pomoció d'habitatge de protecció oficial de lloguer

Els grups municipals coincideixen que l'accés a l'habitatge és una de les principals problemàtiques a Sant Cugat, però com abordar-la genera discrepàncies entre els partits polítics. Així s'ha vist de nou al ple municipal d'aquest dilluns, on una moció de la CUP-PC i ERC-MES ha provocat un debat sobre l'habitatge de protecció oficial de lloguer i el paper de Promusa.

ESCOLTA-HO

La moció proposava que els preus del lloguer dels habitatges de protecció oficial s'estableixin a partir del 2018 en funció del nivell de renda de la unitat convivencial i que aquests es revisin anualment. A més, marcava la forquilla de preus en un màxim de cinc euros per metre quadrat i eliminava la càrrega de l'IBI per als llogaters d'habitatges de protecció oficial de lloguer.

La regidora de la CUP-PC Lourdes Llorente ha explicat que la intenció de la proposta és fer front a la situació preocupant.

Lourdes Llorente

És preocupant l'alt risc d'exclusió residencial a la nostra ciutat. És molt preocupant el fet que els ciutadans no puguin viure a la ciutat que ells mateixos han forjat


La proposta ha estat rebutjada pel PDeCAT, el PSC i el PP, mentre que Cs i el regidor no adscrit s'han abstingut. Precisament Llorente ha recriminat l'equip de govern per presentar unes ordenances fiscals que, diuen, avancen en la tarifació social, però vota en contra d'una moció que planteja plenament aquesta aposta. La tinent d'alcalde d'Habitatge, Susanna Pellicer, ha respost així les crítiques dels proposants.

Susanna Pellicer

No podem donar suport perquè algunes coses ja les fem i les altres són d'impossible compliment en aquest moment.


La moció, que ha tingut el suport de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA, també buscava el compromís del consistori per a l'elaboració abans de juliol de l'any vinent d'un pla de construcció d'habitatges de lloguer per als propers 10 anys i dotar-lo de pressupost, així com mantenir les promocions per als col·lectius de joves i gent gran. El text també instava a tenir en compte les persones en risc d'exclusió residencial en compliment de la llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.