El projecte de l'amfiteatre dels Jardins del Vallès, aturat fins que es reuneixin veïns i Ajuntament


  • Comparteix:

Imatge del projecte

Imatge del projecte

El projecte de l'amfiteatre als Jardins del Vallès queda finalment en 'stand-by' a l'espera d'una reunió entre l'Ajuntament i els veïns de la zona el mes que ve. Ho ha anunciat l'alcaldessa, Mercè Conesa, al torn de l'audiència pública del ple d'aquest dilluns, després d'escoltar les queixes per part de veïns de la zona, que consideren que aquesta obra, sorgida dels pressupostos participatius, suposaria molèsties acústiques per a aquells que hi viuen a prop.

ESCOLTA-HO

Conesa ha reconegut que l'Ajuntament té 'poca experiència' a l'hora de posar en marxa pressupostos participatius i ha lamentat que el projecte de l'amfiteatre no tingués prou participació del veïnat de la zona afectada. Tot i que s'ha mostrat ferma a fer realitat l'obra en un futur, Conesa ha estès la mà als afectats per trobar una solució entre tots.

Mercè Conesa

No posem la bena abans que la ferida. Volem construir la ciutat junts.


El veí del barri del Monestir Víctor Ruiz ha exposat la inquietud del veïnat dels voltants dels Jardins del Vallès al respecte de la inseguretat que, assegura, pateix la zona. Tal com es va comentar al consell de barri de Centre Est, ha lamentat que no s'hagi comunicat als habitants de la zona que s'hi construiria un amfiteatre i ha criticat que no s'hagi fet cap estudi d'impacte acústic.

Víctor Ruiz

Per molt poc soroll que facin, fan soroll. Mentre hi hagi algú allà, els veïns no podrem descansar ni amb les finestres tancades.


L'alcaldessa ha recordat que aquest parc serà el primer que quedi tancat i amb horaris.

Més temes a l'audiència pública
El veí Carles Castell ha demanat que es destini part de l'IBI municipal, el 0,5%, a la preservació del patrimoni natural. L'alcaldessa li ha dit que és una mesura que hauria d'incloure's en les ordenances fiscals de 2019. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha dit que l'Ajuntament ja fa accions lligades a l'àrea, però ho fa en partides de diferents departaments. En tot cas, ha celebrat la iniciativa, la qual veu amb bons ulls per incorporar als comptes municipals en un futur.

Veïns de Mas Gener també han assistit a la sessió per agrair la implicació del consistori per solucionar temes com el soroll de l'autopista o la retirada de la torre d'alta tensió connectada amb Rubí. També han demanat més celeritat per tancar aquests problemes.

També han intervingut alguns dels habituals, com Maria Ángela Palacio i Maria Àngels Quadras.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.