El FesCamp, els Gausacs i la grua municipal, al torn de precs i preguntes de l'oposició

El reconeixement de Gausacs ha sortit a l'audiència pública

Política

Publicat el 18/des/17 per Sergio Morales

La suspensió a Sant Cugat del FesCamp, la felicitació als Castellers de Sant Cugat per la temporada i l'acció de la grua municipal a Can Sant Joan són alguns dels temes sorgits al torn de precs i preguntes del ple municipal d'aquest dilluns. És l'últim punt de l'ordre del dia.

Escolta-ho

- El regidor no adscrit, Dimitri Defranc, ha traslladat a l'equip de govern que hi ha cotxes que passen amb un excés de velocitat a la zona on s'estan efectuant les obres on estava l'antiga benzinera de Rius i Taulet. L'àrea de Mobilitat ho tindrà en compte.

- El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha demanat si l'Ajuntament disposa d'un dron i, si és cert, per què serveix. La tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ho ha negat.

També ha demanat més informació al respecte de la instal·lació de passos de vianants a la rotonda de l'hipòdrom. Paraira ha explicat que s'està fent un estudi de la zona per buscar una solució.

- La regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana ha demanat a la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, que li expliqui per què s'ha suspès la celebració del FesCamp a Sant Cugat. Fortuny ha explicat que es va considerar que els resultats de la darrera edició no van ser bons.

- El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha preguntat a la tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, si la Policia Local ha rebut alguna ordre amb relació a les accions de la ciutadania referent a l'enganxada de cartells o de llaços grocs. Gómez ha demanat si el cos policial està sent 'excessivament diligent' i ha explicat que s'ha arribat a immobilitzar algun ciutadà que estava fent alguna d'aquestes accions. Des de l'equip de govern s'ha demanat més detalls al respecte. Paraira ha recordat que la policia compleix les ordenances.

- La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha felicitat els Castellers de Sant Cugat per la temporada, la millor de la seva història. Ingla ha lamentat que quan l'Ajuntament va fer un reconeixement oficial a la colla no es va convidar cap grup municipal de l'oposició.

La republicana ha interpel·lat la tinenta d'alcalde d'Habitatge, Susanna Pellicer, perquè l'observatori social de l'habitatge no s'ha reunit des de l'inici de mandat. Pellicer ha dit que l'observatori tècnic de l'àrea es reuneix setmanalment.

- El regidor de Cs Sergio Blázquez ha criticat que l'alcaldessa 'fes política' durant l'encesa de llums de Nadal. Conesa ha defensat que fes un record als 'presos polítics' durant aquella trobada.

- El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha demanat a la tinenta d'alcalde de Mobilitat si coneix la situació que es produeix en els aparcaments de Can Sant Joan, on assegura que la grua municipal s'endú molts cotxes. Cristina Paraira ha recordat que s'està treballant en la zona i ha dit que la grua s'endú només els vehicles mal estacionats.

- El regidor de la CUP-PC Ignasi Bea ha demanat quants pisos de lloguer jove fa servir l'àrea de Serveis Socials. Se li respondrà en comissió informativa.

- La portaveu de la CUP-PC Núria Gibert ha preguntat pels patrocinis de Sorea a la ciutat. Se li respondrà en comissió informativa.

La cupaire també ha instat l'equip de govern a demanar quin cost té tenir un helicòpter sobrevolant la ciutat com a mesura dissuassòria de robatoris. La tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, ha dit que es tracta d'una acció dels Mossos d'Esquadra.