JxCat guanya a Sant Cugat un 21D que 'legitima' el retorn del govern de Puigdemont


Temes relacionats

Junts per Catalunya venç a les eleccions a Sant Cugat i Cs es manté com a segona força (21/des/17)

Espejo-Saavedra, Fernández-Jordán, Ponsatí i Romeva, els diputats santcugatencs del nou Parlament (21/des/17)


  • Comparteix:

Més d'un centenar de persones s'ha agrupat a la seu de JxCat

Més d'un centenar de persones s'ha agrupat a la seu de JxCat

Junts per Catalunya considera que els resultats obtinguts aquest dijous a les eleccions catalanes legitimen la restitució del govern de la Generalitat liderat per Carles Puigdemont. En aquesta cita electoral, la candidatura ha estat la més votada a Sant Cugat, amb 15.429 vots, fet que suposa un 29,24% dels suports. Si es comparen les dades amb les eleccions catalanes del 2015, el bloc format per Convergència i ERC, que confluïen a Junts pel Sí (JxSí), ha aconseguit 26.415 suports, un 11,6% més que fa dos anys.



La candidatura ha fet el seguiment de la nit electoral des d'un local llogat expressament per a la cita, al carrer de Valldoreix. Més d'un centenar de militants i simpatitzants i la majoria de regidors del PDeCAT han celebrat el resultat de l'independentisme en la votació i la victòria de JxCat a Sant Cugat.

La presidenta del consell nacional del PDeCAT i alcaldessa, Mercè Conesa, ha celebrat els resultats obtinguts tant a la ciutat com arreu del país i creu que legitimen el retorn de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat.

Mercè Conesa

A Sant Cugat, hi ha hagut meses on s'ha aconseguit un 90% de participació i on hem destacat. El retorn i la legitimació del govern és una causa que comparteix la majoria de ciutadans.


Al conjunt del país, JxCat ha aconseguit gairebé 950.000 vots, un 21% dels vots i 34 escons, que els situa com a segona força del país, per darrere de Cs (1,09 milions, 25%, 37 escons).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.