Núria Gibert, entre els noms de l'informe de la Guàrdia Civil lliurat al Tribunal Suprem


  • Comparteix:

Núria Gibert, en una imatge d'arxiu

Núria Gibert, en una imatge d'arxiu

La portaveu del secretariat nacional de la CUP, la santcugatenca Núria Gibert, és una de les persones que figuren al darrer atestat que la Guàrdia Civil ha remès al magistrat del Tribunal Suprem (TS), el santcugatenc Pablo Llarena, que instrueix la causa contra el govern cessat i els 'Jordis'. Altres noms que apareixen a l'informe són la número 2 d'ERC, Marta Rovira, l'expresident Artur Mas i la portaveu de la CUP al Parlament durant el darrer mandat, Anna Gabriel. Quan Llarena estudiï la informació, podria sol·licitar noves citacions o imputacions.

Segons diversos mitjans, l'informe inclou informació sobre les manifestacions de la Diada des del 2012. L'11 de desembre, el jutge del Suprem va demanar nombrosa informació a la Guàrdia Civil per començar a instruir. Entre els informes sol·licitats, volia informació individualitzada dels membres de l'anomenat 'comitè estratègic per a la independència' i quin paper havien jugat en la consecució de la declaració d'independència.

En aquell moment, el magistrat no assenyalava ningú però l'informe de la Guàrdia Civil, de 560 pàgines, ja posa noms i cognoms a persones que creu que han treballat de manera concertada amb l'objectiu d'assolir la independència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.