Valldoreix es dota d'una ordenança per regular els pressupostos participatius


Temes relacionats

El govern de l'EMD vol deixar enrere el Consell de la Vila per crear un model 'més obert' de participació (26/feb/18)

L'EMD reconeix el problema de participació i que els veïns 'no s'impliquen prou' en Valldoreix (22/feb/18)

L'EMD lamenta la poca implicació ciutadana en els pressupostos participatius amb un 2,7% del cens ( 4/jul/17)


  • Comparteix:

Junta de veïns extraordinària d'aquest dijous

Junta de veïns extraordinària d'aquest dijous

La vocal de Participació Ciutadana, Elena Degollada, ha detallat l'objectiu de l'ordenança.

Elena Degollada

L'objectiu del reglament és la regulació del procediment per participar en la presentació de propostes, validació i aprovació de les mateixes en allò que decideixi la ciutadania.


L'ordenança fixa que el procés dels pressupostos participatius no començarà més tard del 28 de febrer i que la ciutadania disposarà d'un mínim de 30 hàbils per presentar propostes. Podran fer-ho persones majors de 16 anys empadronades a Valldoreix; en canvi els partits, coalicions o agrupacions d'electors tenen prohibit participar-hi.

Les propostes han de ser competència de l'EMD i no tenir un cost superior de 40.000 euros. La normativa també apunta la creació d'una comissió tècnica que estudiarà la viabilitat legal, econòmica i urbanística de les propostes que decidiran els ciutadans amb vot telemàtic.

Una vegada fet l'escrutini s'ordenaran de major a menor les propostes per nombre de vots i s'executaran per ordre fins esgotar els 100.000 euros previstes per al global de la convocatòria.

El procés també comptarà amb una comissió de garanties formada per 17 persones, amb una representació d'entitats i els partits, que faran seguiment de la iniciativa i de l'execució dels projectes.

La CUP-PC i ERC-MES veuen les bones intencions de l'ordenança però continuen demanant que el procés pengi del Consell de la Vila. Ho expliquen el cupaire Ferran Margineda i el republicà Noël Climent.

Margineda i Climent

Votarem en contra i els animem a tirar endavant una futura proposta a les entitats perquè presentin candidats al Consell de la Vila / Comptaran amb nosaltres però hauríem de tornar cap al Consell de la Vila.


La sessió ha comptat amb l'assistència de només tres persones, entre elles el Síndic, Ramon Palacio, i el portaveu municipal del PSC, Pere Soler.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.