Cs de Sant Cugat va registrar incorrectament nòmines municipals, segons el Tribunal de Comptes


  • Comparteix:

El grup municipal de Cs, en una imatge d'arxiu

El grup municipal de Cs, en una imatge d'arxiu

El grup municipal de Cs de Sant Cugat va registrar 'incorrectament l'import de la nòmina de quatre mesos de l'exercici de 2015' amb una sobrevaloració de 872 euros. És una de les dades que recull l'informe del Tribunal de Comptes espanyol per fiscalitzar l'activitat econòmica durant els anys 2014 i 2015 de les formacions i les seves fundacions. El document no ha donat la conformitat a la comptabilitat de 2015 de Cs i vuit partits més, entre ells Convergència.

En el cas de la formació taronja, l'informe del Tribunal de Comptes veu nombroses deficiències en els seus comptes, que exclouen ingressos de diversos grups parlamentaris a les Corts Valencianes, a les Corts de Castellà i Lleó i a l'Assemblea d'Extremadura, i les dels grups polítics de 574 entitats locals. Els comptes de Cs també reflecteixen pagaments irregulars de despesa electoral que no han estat comptabilitzats, com 161.000 euros de les campanyes d'Andalusia i Múrcia.

Segons Cs, les valoracions de l'informe es deuen a una diferència d''apreciació comptable' de determinats conceptes. Fonts de la formació taronja han explicat a Europa Press que el Tribunal de Comptes considera que cal comptabilitzar uns recursos quan es concedeixen i que a Cs els comptabilitzaven 'quan s'ingressaven'.

La resposta de Cs de Sant Cugat
Preguntat per Cugat.cat sobre el tema, Cs ha exposat que la formació 'és un partit transparent i que Transparència Internacional sempre ha donat a Cs les notes més altes'. En referència a l'informe del Tribunal de Comptes, els taronges apunten que es tracta 'd'errors de gestió que Ciutadans ja ha detectat i que ja s'estan corregint'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.