Les cinc notícies polítiques de Cugat.cat més llegides del 2017


  • Comparteix:

La pancarta despenjada

La pancarta despenjada

El conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol pel procés d'independència centra les cinc notícies més llegides de Cugat.cat del 2017 en l'àmbit polític. El tema que ha despertat més interès va ser la concentració unionista que va acabar amb la pancarta en suport dels presos polítics arrencada del balcó consistorial.

Les notícies polítiques més llegides del 2017:

1.- 'La concentració unionista aplega 500 persones i acaba amb la pancarta 'Llibertat Presos Polítics' arrencada'. Mig miler de persones van acudir a la concentració unionista convocada a les xarxes socials amb el suport de membres de Vox i que va culminar amb la pancarta 'Llibertat Presos Polítics' arrencada del balcó de l'Ajuntament. Alguns dels participants van increpar els periodistes. El consistori va denunciar als organitzadors de la trobada.

2.-'Consulta el cens electoral de les eleccions del 21 de desembre'. Conèixer les dades del cens electoral de cara a les eleccions del 21 de desembre va ser la segona notícia més llegida. L'aplicació de l'article 155 per part govern espanyol va fer que la Generalitat deixés de prestar aquest servei.

3.- 'La Taverna de Cal Temerari, l'Esbart i l'EMTSC suspenen l'activitat 'per urgència democràtica''. El tancament d'aquests espais com a protesta pels registres que la Guàrdia Civil va fer a diversos departaments de la Generalitat va ser la tercera notícia que va despertar més interès en els usuaris de Cugat.cat. Les tres entitats, que van sumar-se a les concentracions de Barcelona, van penjar un cartell als seus locals lamentant que s'estigués 'atemptant contra els drets fonamentals'.

4.- 'L'excap del gabinet d'alcaldia Marc Monells parla del seu forcejament amb els Mossos'. El santcugatenc va ser protagonista d'una de les imatges informatives de l'actuació dels antidisturbis dels Mossos a la concentració de Sabadell, on van detenir l'assessor en matèria d'opinió pública de Governació, Joan Ignasi Sànchez. Monells explicava a Cugat.cat que va patir contusions però que no presentaria denuncia perquè entenia que el cos de seguretat català havia estat comandat per la Guàrdia Civil.

5.- 'L'Ajuntament convoca una concentració d'electes en 'defensa de la democràcia' a la plaça de la Vila'. La convocatòria del consistori és el cinquè tema més llegit. La crida era la reacció als registres de la Guàrdia Civil als departaments de la Generalitat en el marc de la macrooperació del cos armat. Els càrrecs electes del PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA i el regidor no adscrit van reunir 500 persones a la plaça de la Vila com a resposta a l'actuació de la Guàrdia Civil, que van qualificar com una 'suspensió de l'autonomia de Catalunya'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.