La santcugatenca Ponsatí i Puig, únics electes de JxCat que no s'han acreditat encara al Parlament


  • Comparteix:

Ponsatí, Puigdemont i Puig a Brussel·les / Foto: ACN

Ponsatí, Puigdemont i Puig a Brussel·les / Foto: ACN

Junts per Catalunya (JxCat) ja ha presentat al Parlament les credencials del seu candidat, Carles Puigdemont, i les de tots els diputats electes, menys les dels consellers destituïts Lluís Puig i la santcugatenca Clara Ponsatí, a Brussel·les amb l'expresident Puigdemont. Així ho han assegurat a l'ACN fonts de la candidatura, que han matisat que això no significa que Ponsatí i Puig renunciïn a l'acta.

JxCat afegeix que queden pendents les credencials d'aquests dos exconsellers.

La junta de portaveus és qui ha de validar els requisits burocràtics perquè un diputat pugui exercir-ne, però en el reglament del Parlament no s'estableix cap límit en el temps. Es dóna per fet que tots els diputats electes entreguen les credencials i les actes de diputat abans del ple de constitució del Parlament, convocat pel dia 17 de gener, però això no impedeix que ho puguin fer a posteriori.

És a dir, un diputat podria entregar els documents i recollir l'acta de diputat després del ple de la setmana que ve, però fins aleshores no podria assistir a la sessió plenària ni tenir activitat parlamentària ni tampoc no cobraria el sou. En aquest hipotètic cas, l'hemicicle tindria menys diputats dels 135 habituals, ja que les llistes de les candidatures només corren cap avall en cas que un diputat electe renunciï a la seva acta.

El 3 de gener, JxCat ja va presentar les credencials dels seus números dos i set per Barcelona, Jordi Sànchez i Joaquim Forn, respectivament, com a diputats electes al Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.