ICV-EUiA insisteix en la necessitat que Sant Cugat treballi per avançar cap a l'economia circular


  • Comparteix:

Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez han presentat la moció

Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez han presentat la moció

ICV-EUiA ha posat novament sobre la taula la necessitat de treballar des de l'Ajuntament per implementar un model de ciutat sostenible. Per aquest motiu el grup municipal presentarà una moció al ple d'aquest mes on insta el consistori a adherir-se a la Declaració de Sevilla per manifestar el compromís de Sant Cugat per potenciar l'economia circular, un model que té en compte que tot allò que es produeix pot ser reaprofitat després del seu ús, perquè els recursos no s'esgotin.

Ho ha explicat el portaveu dels verds, Ramon Gutiérrez.

Ramon Gutiérrez

Aquesta economia ha de transformar la visió que tenim dels residus en recursos i deixar enrere el model d''agafa, fabrica i tira', que creiem que a part de ser perjudicial per ak medi ambient també ho és per al nostre model de consum.


En aquest sentit, els ecosocialistes demanen que, més enllà de subscriure el pacte, s'assumeixin els pronunciaments i els compromisos que manifesta. ICV-EUiA també ha insistit en la necessitat de reprendre els treballs de l'Agenda 2030, l'Estratègia Integral de Sostenibilitat, que ha de definir els objectius i les accions en diferents aspectes inclosa la gestió de residus i els models de consum durant el primer trimestre de l'any. En aquesta línia, els ecologistes insisteixen en la necessitat de fer-ne la diagnosi i el procés participatiu tal com demanaven a la moció que van presentar al maig passat i que va acabar sent institucional.

D'altra banda, el text insta el govern a seguir amb els treballs iniciats per la comissió extraordinària d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana el setembre passat, per analitzar els residus a la ciutat i fer-ne propostes de millora. Els verds demanen a l'executiu que comparteixi les dades amb la resta de grups municipals i que convoqui una nova reunió en el termini de dos mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.