Cs exigeix a l'Ajuntament que certifiqui l'origen de la donació de la pancarta 'Llibertat presos polítics'


  • Comparteix:

La pancarta que lluïa a l'ajuntament abans que es retirés com a prevenció pel vent

La pancarta que lluïa a l'ajuntament abans que es retirés com a prevenció pel vent

Cs vol que l'Ajuntament faci públics els detalls de la donació per part d'un proveïdor local de les pancartes amb el lema 'Llibertat presos polítics' que han lluït a la façana del consistori en els darrers mesos. La formació taronja assegura que ha demanat la informació però que el govern municipal li ha denegat 'en diverses ocasions' perquè es tracta d'una aportació que suposa 'una quantitat ínfima' de diners.

Tot i així, el partit s'escuda en 'el dret a la informació' dels regidors que es recull en el Reglament Orgànic Municipal (ROM) i que s'extreu de la Llei de Transparència per reclamar aquesta informació. Segons la formació, 'qualsevol regal o donació fet a l'administració' ha de constar en la documentació pública. Cs atribueix que no se'ls hi hagi facilitat la informació al fet que hauria estat l'Ajuntament qui hagi pagat les pancartes. Ho ha explicat el portaveu dels taronges, Aldo Ciprián.

Aldo Ciprián

Entenem que si no hi ha ningú que l'hagi cedit són uns diners que surten de l'Ajuntament. No hauria de ser així perquè es tracta d'un missatge polític.


L'Ajuntament ha penjat dues pancartes en suport als presos polítics. La primera, a la balconada de l'edifici, va ser arrencada per assistents a una manifestació unionista. La segona, a l'esquerra de la façana, s'ha hagut de despenjar en dues ocasions: una per ordre de la Junta Electoral de Zona durant la campanya del 21-D i l'altra per motius de seguretat a causa del vent. Segons Cs, les dues pancartes provindrien del mateix proveïdor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.