El Parlament de Catalunya es constitueix avui amb quatre santcugatencs com a diputats


  • Comparteix:

Espejo-Saavedra, Fernández-Jordán, Romeva i Ponsatí

Espejo-Saavedra, Fernández-Jordán, Romeva i Ponsatí

El Parlament de Catalunya celebra aquest dimecres la sessió constitutiva resultant de les eleccions del 21 de desembre. José María Espejo-Saavedra i Munia Fernández-Jordán, de Cs, l'exiliada Clara Ponsatí, de Junts per Catalunya (JxCat), i Raül Romeva, d'ERC-CatSí, són els diputats que posaran l'accent santcugatenc a la legislatura. El ple començarà a les onze del matí.

A Cs, amb 24 diputats per Barcelona, Espejo-Saavedra repeteix com a diputat i Fernández-Jordán s'estrena com a diputada. Segons els estatuts del partit, Fernández-Jordán haurà de renunciar, durant el mig any vinent, a l'acta de regidora una vegada es constitueixi el Parlament. Aquesta renúncia podria no produir-se si hi hagués una nova convocatòria electoral, va explicar Cs a Cugat.cat.

La que també entra per primera vegada a l'hemicicle és Clara Ponsatí. Actualment a Brusel·les, l'exconsellera és la representació local de Junts per Catalunya, que ha aconseguit 17 diputats per Barcelona. En aquest cas, queda pendent com es resoldrà la seva participació a la sessió plenària, ja que el reglament de la cambra no preveu el vot delegat, tot i que la mesa d'edat podria decidir finalment al respecte. Si ho permet, el govern espanyol té previst impedir-ho amb un recurs al Tribunal Constitucional (TC).

Després del pas per la presó, Raül Romeva tornarà a seure al Parlament amb ERC-CatSí, que ha assolit 18 diputats per Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.