Les olors s'incorporaran per primera vegada a l'ordenança de sorolls de l'Ajuntament


  • Comparteix:

Les olors s'incorporaran per primera vegada a l'ordenança sobre el soroll i les vibracions. Ho farà a través de la nova regulació que es portarà a aprovació inicial al ple d'aquest dilluns i que estableix per primera vegada les condicions que han de complir les sortides de fums dels establiments de restauració. En el camp acústic, el text també obliga l'Ajuntament a fer un mapa de soroll i de capacitat acústica i actuar als punts on se superin els llindars màxims.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha destacat que la proposta s'ha elaborat amb set departaments de l'Ajuntament. El text estableix límits i recomanacions en àmbits com les activitats susceptibles de generar soroll, els vehicles a motor i els requeriments tècnics dels limitadors acústics.

El titular de Medi Ambient ha explicat que les ordenances tenen un apartat d'annexos molt detallat perquè 'cadascú pugui trobar el seu cas'. També ha explicat en què consisteix la normativa sobre olors, centrada en la restauració, i que s'ampliarà en el futur quan es tinguin més mitjans.

Joan Puigdomènech

Es basa a dimensionar les xemeneies assignades a la restauració i filtres d'olors que no provoquin molèsties.


Pel que fa al mapa de soroll, Puigdomènech s'ha mostrat convençut que serà una eina que ajudarà a tirar endavant altres normatives a la ciutat, com l'ordenança de terrasses i el Pacte per la Nit, ja que fa una 'caracterització acústica de les places' que pot ajudar a establir quines activitats i quan es poden fer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.