Mercè Conesa, sobre el 'cas Palau': 'Estem estudiant querellar-nos contra CDC'


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que l'Ajuntament està estudiant presentar una querella contra Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per restaurar 'l'honorabilitat' del consistori del qual ha dit que és una víctima més del 'cas Palau'. Conesa ha fet aquestes declaracions a l'esmorzar amb periodistes d'inici d'any que s'ha celebrat aquest divendres, quatre dies després que la sentència de l'episodi judicial hagi conclòs que CDC va rebre diners de l'adjudicació del PAV3 de Sant Cugat. Conesa, que va ser portaveu de CDC i actualment és presidenta del Consell Nacional del PDeCAT, hereva de la formació convergent, ha assenyalat que l'obra relacionada amb aquest cas es va adjudicar el 2002 i que no va tenir càrrecs nacionals fins al 2012.

Conesa ha defensat la feina dels tècnics municipals i ha remarcat que la sentència valida el procés d'adjudicació. També ha explicat que la querella que està estudiant aniria dirigida, a més de contra CDC, contra 'les persones que s'han lucrat amb aquesta adjudicació'.

Mercè Conesa

Hem d'estudiar si podem demanar responsabilitats per haver fet mal ús del nostre nom. Estem estudiant quines oportunitats legals tenim per fer una passa d'aquestes característiques.


També ha retret a l'oposició que insisteixi a reclamar explicacions que 'ja s'han donat diverses vegades', tot i que n'oferirà més en el proper ple.

Mercè Conesa

Com a alcaldessa, jo vaig comparèixer davant el plenari i els senyors i les senyores que tornen a demanar explicacions. Dilluns hi tornarem perquè explicacions n'hem donat sempre. Defensem l'honorabilitat de l'Ajuntament de Sant Cugat.


L'auditoria sobre l'adjudicació del pav3 es licitarà d'aquí a 15 dies
El ple de març de l'any passat va aprovar encarregar una auditoria externa per analitzar l'adjudicació de la construcció del PAV3 a Ferrovial, altres treballs públics de la mateixa constructora a Sant Cugat i l'adjudicació d'obres amb explotació de serveis a l'empresa Cintra, també vinculada a aquesta companyia.

Conesa ha explicat que l'auditoria es podrà licitar i començar d'aquí a 15 dies. L'alcaldessa ha atribuït el retard a la indefinició de l'oposició a l'hora d'establir-ne els criteris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.